Sådan gør computeren dit liv nemmere og bedre

Annonce: Nogle har måske et dystopisk syn på computere og den teknologiske revolution som helhed, men fremtiden behøver ikke være dyster. Hvis du i stedet prøver at se de positive aspekter af computeren, hvilket der er mange af, kan den gøre dit liv både nemmere og bedre på en række måder. Computeren har drastisk ændret næsten samtlige områder af livet og samfundet, og det er snart umuligt at undgå interaktion med en eller anden form for computer – selv din telefon kan efterhånden kategoriseres som en mini-computer i lommen. Så hvis du ikke kan undgå computeren, kan du lige så godt omfavne den og bruge alle dens positive muligheder – hvis ikke ender du blot med de negative konsekvenser, alt imens du sakker bagud i forhold til resten af samfundet.

Her kan computeren gøre en forskel

Computeren er efterhånden så alsidig, så den kan forbedre store dele af tilværelsen. Forbedring skal her forstås som en form for belejlighed, fleksibilitet og mulighedsåbning. Her er nogle eksempler på den uendelig lange række muligheder, computeren kan tilbyde:

  • Hvis du arbejder inden for en profession eller på en arbejdsplads, der arbejder med maskiner eller større datasæt, kan stor computerkraft gøre ufattelig stor forskel og give virksomheden en hel ny dynamik og mulighed for langt større profit. Du kan f.eks. anskaffe en rack pc, dvs. en bunke computere, der sidder sammen i et kabinet, hvor de kan udføre krævende opgaver. I en rack pc kan du også opbevare mange servere til at opretholde f.eks. en hjemmeside.
  • Hjemme i dagligstuen kan den personlige computer gøre dagligdagen nemmere og give større muligheder for hverdagen. Computeren gør det muligt nemt og hurtigt at udføre aktiviteter som f.eks. at tjekke bankkontoen, nedskrive diverse tekster/idéer/skrifter, gøre brug af internettets uendelige informationsbibliotek og alt muligt andet.
  • Computeren kan også give dig større mulighed for at udfylde dine drømme eller hobbyer. Tilbage i tiden skulle du have et arbejde ved et avanceret IT-firma, hvis du ville udvikle datagrafer, eller arbejde ved et større studie, hvis du ville lave animationer. Nu har computeren derhjemme nok kraft til at kunne udføre avancerede opgaver og køre krævende programmer. Hvis du skaffer den rigtige computer, er der næsten ingen grænse for, hvad du kan lave derhjemme for dig selv.

Computerens betydning vil kun blive større

Mens vi bevæger os længere og længere ind i computerens domæne og samfundet efterhånden bliver diktereret af data og styret af algoritmer, bliver computeren til en form for teknologisk hersker over vores samfund. Derfor gælder det om at kunne styre denne hersker, så du selv bliver herskeren over dit eget liv. Hvis du allerede nu tager computeren til dig, uddanner dig selv i teknologien og sørger for at bruge computerens positive facetter, ender du med at blive den fremtidige hersker over dit eget liv. Du kommer næppe til at fjerne computerens krone i fremtiden, så hellere dele magten end at blive en undersåt – lad din digitale og teknologiske fremtid blive en utopi og ikke en dystopi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *