Sådan gør du din bolig forårsklar

De første små vinterblomster er begyndt at komme frem og det betyder at foråret er på vej. Det er derfor også tid til at gøre din bolig klar, så du kan få foråret i møde men en bolig i god stand. Vi har samlet et par tips til, hvordan du gør din bolig forårsklar her.

Taget samt tagrender

Det første, som du skal tjekke op på, for at gøre din bolig forårsklar er taget og tagrenderne. Tag og tagrender er vigtigt for din bolig, og det kan resultere i store skader på din bolig, hvis du ikke løbende sørger for at taget og tagrender er i god stand.

Taget og tagrender bliver udsat for en ekstra belastning i løbet af vinteren, når der kommer sne, slud og regn, og derfor er det ekstra vigtig at holder øje med taget i løbet af vinteren.

Det er først og fremmest vigtigt at holde taget rent. Hvis der ligger snavs og mos på taget, kan det lede vand ind i tagkonstruktionen, som kan give store skader på din bolig og derfor er det vigtigt at holde taget rent.

Det er vigtig at holde øje med tagrenderne om vinteren, da der i løbet af efteråret, kommer der mange blade ned i tagrenderne, og hvis de ikke kommer væk fra tagrenderne igen, kan det ende med at vandet ryger ud over kanten og give skader på facaden.

Første skridt til en forårsklar bolig er derfor at rense tag og tagrender. Du kan heldigvis også nemt rense tagrenderne selv, det kræver blot et par gode stiger. Hvis du gerne vil give dit tag en god tagrensning, kan det være en fordel at få professionelle ud til at rense taget, så dit tag bliver klar til foråret.

Facaden på boligen

Det næste, som er vigtigt at holde øje med i løbet af vinteren er facaden på boligen. Facaden bliver udsat for kolde temperaturer i løbet af vinteren og det er vigtigt at du holer øje med, at der ikke kommer skader på din facade.

Det er derfor en god idé, at gå din facade efter, og se om du fx kan få øje på tydelige revner eller andet, som tyder på at der er sket en skade på facaden. Hvis du kan se revner eller andet, er det vigtigt, at du hurtigt får gjort noget ved skaden, så den ikke udvikler sig.

Du kan også kigge efter om fugerne nogle steder skaller. Hvis det er tilfældet, er der en risiko for at der kan trænge fugt ind gennem facaden, og det er derfor også vigtigt at tjekke op på, så din facade også kan blive klar til foråret.

Luft ud i hele boligen

Det sidste, som er vigtigt at gøre, når foråret er på vej er at lufte ud i hele boligen. Det er vigtigt at du jævnligt lufter ud hele året for at undgå fugt, men specielt i løbet af vinteren, er det vigtigt, at du får luftet godt ud.

Det er vigtigt at lufte ud i hele boligen, men især kælderen er vigtig at lufte ud i, så du ikke ender med en alt for fugtig kælder.

Frisk luft i boligen er både vigtigt for at undgå fugt, men det er også vigtigt for din egen sundhed. Om vinteren, er vi ikke så meget udendørs, som for nogle kan resultere i nogle triste dage, da frisk luft er med til at holde os glade i hverdagen.

Det er derfor også vigtigt at lufte ud, for at undgå de triste dage i løbet af vinteren. At lufte godt ud i boligen er dog ikke altid nok for at undgå vinterdepressioner, og nogle vælger derfor at tage kosttilskud som fx perikon, for at komme godt igennem vinteren inden forårsmånederne starter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *