rotter i haven

Sådan kommer du af med rotter i haven

Rotter i hus og have er et stort problem i nogle dele af landet. Især på landet og i storbyer som Århus og Silkeborg, hvor haverne ligger tæt. Der er flere forskellige ting, man selv kan gøre for at forsøge at lokke rotterne til at gå udenom ens ejendom når de er på gennemfart.

Ofte er rotter et problem, hvis man som husejer forsøger at være god ved andre smådyr såsom egern og fugle, ved at ligge frø, nødder og brød ud i haven. På samme måde kan rotter blive et problem, hvis grønt fra køkkenaffaldet landet i havens kompostbunke – dette er et sikkert hit for de sultne rotter.

Er man i tvivl om det er rotter, der pusler i haven og i husets ydermure, kan man med fordel ringe efter en specialist. Denne specialist kan hurtigt determinere om rotter findes på adressen og skaffe dem til livs.

Sådan kan dit hus og din have sikres mod rotternes indtrængen

I langt de fleste tilfælde vil rotterne finde vej til dit hjem gennem kloakrørene. Dog kan man med rottebekæmpelse forebygge dette til en vis grad, dette gøres ved at montere en rottespærrer i afløbene op mod huset. Rottespærren fungerer som en slags rist eller si, hvor spildevand og div. affald kan komme igennem, men rotterne kan ikke bryde ind.

Derudover kan man med hjælp fra sin lokale rottemand i Århus få opsat rottefælder med gift rundt om huset. Disse fælder er designet på en sådan måde, at kun mus og rotter kan komme ind gennem den lille labyrint i rottekassen og derved nå giften. Denne løsning er derfor sikker, hvis man har husdyr, eller ikke ønsker at skade andre smådyr i haven såsom egern og pindsvin. Torben Svendsen tilbyder indfangning af rotter & rottebekæmpelse i Aarhus, Silkeborg & omegn.

Ved forebyggelse mod rotteangreb kan man få en rottebekæmper eller anden fagmand ud og kigge på ens afløb. Er disse skadede eller hullede kan rotterne hurtigt bane sig vej igennem og blokere disse ved at bygge reder. Derfor er det vigtigt at få tjekket alle de mulige indgange ved et muligt rotteangreb.

Ovenstående forebyggelsesmetoder vil også blive brugt, hvis skaden er sket.

Gode grunde til, at du ikke ønsker rotter i dit hjem og have

I flere århundreder har rotter været syndebuk for den sorte pest, der hærgede Europa i fortiden. Det er endnu uvist om det rent faktisk var rotterne, der bragte sygdommen til storbyerne og spredte den fra hus til hus. Dog er alle forskere enige om én ting – rotter er smittebærere for en masse sygdomme, der påvirker både din familie og eventuelle husdyr.

Rotter kan smitte din familie og husdyr med alle mulige sygdomme lige fra slemme loppeangreb til dødelige sygdomme såsom Leptospirose, der oftest har døden til følge. Det er derfor vigtigt, at man straks kontakter sin lokale rottefænger, så snart man har mistanke om et angreb på ens ejendom.

Derudover frarådes det, at man selv opsøger rotterne og forsøger at jage dem væk, da man kan smittes med sygdomme blot man kommer i kontakt med nogle ting som rotterne har berørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *