Sådan opsætter du selv gipslofter

Mange ting i hjemmet kan man med fordel gøre selv, fordi det er med til at spare en masse penge på arbejdstimer til håndværkere. Blandt andet kan du med fordel selv sætte dine gipslofter op. Har du de rigtige remedier, er det ikke svært, og samtidig hjælper det også gevaldigt på selvtilliden.

Uanset om der skal sættes et helt nyt loft op, eller du bare skal reparere det gamle, så kræver det ikke meget mere, end at dine ”gør det selv”-hænder er skruet ordentligt på.

Sådan gør du

Der er en meget simpel måde at sætte gipsloft op på. Det handler sådan set bare om, at du får det gjort med præcision og tålmodighed, så skal det nok gå.

 1. Først og fremmest skal du have monteret et skelet, som gipspladerne kan sidde i. Selvfølgelig hvis du skal reparere på det gamle loft, handler det om at få de gamle plader taget ned først.
 2. Gør dig et par tanker eller to om, hvordan loftet skal vende, hvor tykt det skal være og så videre. Der kan være flere overvejelser omkring det – især hvis du skal montere et loft fra ny.
 3. Monter gipspladerne én efter én. Start gerne med dem i hjørnerne, så du har et sted at starte og arbejde ud fra. Dem kan du med fordel holde oppe med forskelle gipshejsere, mens du selv arbejder videre på resten af loftet.
 4. Når alle pladerne er monteret, så skal der fuges og spartles. Især hvis der er huller eller nogle former for ujævnheder, er det vigtigt at få dem enten spartlet ud eller slebet ud, så dit loft kommer til at se ordentligt ud.

Det skal du bruge til at sætte dem op

Der skal forskellige ting til, når du skal sætte gipslofter op, så du er sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Desuden er det en rigtig god idé at få købt ind til opsætningen på forhånd, sådan at du har alt, hvad du skal bruge, inden du starter med projektet.

 • Gipsplader
 • Stålskelet
 • Stålreggelsaks
 • Vatterpas
 • Hoppykniv
 • Skruer
 • Boremaskine
 • Tommestok
 • Spartelmasse og spartel
 • Sandpapir

Listen er lang, men har du fået fat i alle de ting, er du godt hjulpet på vej til at fulføre projektet.

Få hjælp ude fra

Har du mulighed for det, så få en ven eller familie til at hjælpe med montagen. Selvom det kan lade sig gøre ene mand, så er det en god idé at have en ekstra hjælpende hånd. Især så du er sikker på, at alt bliver sat rigtigt op og monteret som det skal.

Alternativt er der også mulighed for at hyre en håndværker til at gøre arbejdet, hvis du virkelig ikke føler, at det er et projekt, der passer til dine håndværkerevner. Men en god ven til at holde pladerne, så skulle det ikke være så svært at få sat et nyt gipsloft op på egen hånd og uden professionelles hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *