Sådan passer du din græsplæne, så den fremstår indbydende

Annonce:

Foråret er et velegnet tidspunkt til at få styr på alle hængepartierne omkring din bolig, så den kan stå skarpt til sommer. Din have er et rigtig godt sted at starte, hvis du ikke ved, hvor du skal begynde. Hvornår har du eksempelvis sidst slået græsplænen? Med en række simple tips kan du få din græsplæne til at fremstå indbydende og frodig – og det er slet ikke så besværligt, som du tror.

Investér i en plænelufter

Er du træt af, at der gror mos og ukrudt i din græsplæne? Så er en plænelufter det perfekte redskab til dig. Den har til formål at rense plænen, blødgøre jorden, mindske forekomsten af mos og give luft til rødderne. Det gør det tusinde gange nemmere at opnå en velplejet og sund græsplæne.

Der er en række ting, du bør overveje, når du køber en plænelufter, også kaldet vertikalskærer. I denne vertikalskærer test kan du få overblik over udvalget på markedet.

Gå en tur med plæneklipperen

Det kan være en uoverskuelig opgave at skulle slå græsset, særligt hvis du har en stor græsplæne. Det er imidlertid lige netop det, der skal til, hvis du gerne vil opnå en indbydende have. Om foråret bør du klippe græsset 1-2 gange om ugen. Når det bliver koldere, så vokser græsset ikke nær så hurtigt, og der er derfor ikke behov for at klippe græsplænen nær så ofte.

Ret op på ujævnheder i plænen

En ujævn og hullet græsplæne er ikke så svær at rette op på, som du måske går og tror. Du får brug for topdressing og græsfrø til at rette op på ujævnhederne. Topdressing er et gødningsprodukt, der er produceret specifikt til græsplæner. Græsfrøene er nødvendige for at reparere hullerne i plænen. Skal du kun rette op på enkelte huller i græsplænen, kan du med fordel blande græsfrøene med topdressingen.