Sådan skaber du ro og hygge omkring dit barn

Annonce:

Et børneværelse skal i dag have mange forskellige funktioner. Der skal være plads til at barnet kan udfolde deres kreative evner og bruge deres fantasi. Ved at indrette børneværelset efter det, kan man får skabt en levende rum, hvor der er plads til sjov og leg og fordybelse. Om aftenen vil man gerne have at børneværelset skal have en anden funktion, hvor der skabes ro og hygge omkring barnet inden sengetid, så de får en god nats søvn. Mangler du nogle ideer til hvordan du kan få skabt ro og hygge omkring dit barn inden sengetid, så læs med her, hvor du får tre gode råd til, hvordan du får skabt denne rolige og hyggelige atmosfære omkring dit barn.

En dyne med tryghed

Har dit barn svært ved at finde ro inden sengetid og endda kan lide af søvnproblemer, så kan det være en fordel at anskaffe sig en kugledyne. En kugledyne har en effekt på alle børn, som har problemer med at finde ro, hvor dynen kan give barnet en tryghed. Kugledynen er tungere end en almindelig dyne, og lægger sig tungt og tæt omkring kroppen, som giver en større kropsbevidsthed og dermed en beroligende effekt på musklerne i kroppen, så de slapper af.

En lysende stjernehimmel

Mindre børn kan gode lide ritualer, derfor kan det være en fordel at få skabt en rutine inden sengetid, med en historie og et godnatkys, hvor man til sidst går ud og slukker lyset. Derefter kan en lysende stjernehimmel i loftet, virke beroligende, da barnet har mulighed for at ligge helt stille og kigge på de lysende stjerner i loftet. På den måde får barnet skabt ro omkring sig, ved at de kan ligge og fokusere på stjernerne og på den måde falde stille og rolig i søvn.

Ryddeligt værelse inden sengetid

Noget der kan være med til at skabe ro omkring barnet, er at man får ryddet alt legetøjet væk og sat på plads. Dette skaber en ro i sindet, at alt er væk fra gulvet og det ser ordentligt ud inden man skal sove. Hvis der er nogle legetøj som ikke kan pakkes væk, som dit barn har stort fokus på, så kan man dække det med et tæppe eller et stykke stof, så man får fjernet dette fokus fra barnet, så de ikke bliver forstyrret i forsøget på at sove.