Sådan vælger du det rigtige stel til dit bord

Dette indhold er sponsoreret

Det er efterhånden blevet en fast del af det at flytte hjemmefra, og nogle starter med at samle på det allerede fra konfirmationsalderen. Det er naturligvis spisestel, vi taler om her. Det er nemlig ikke længere ligegyldigt, hvilke tallerkener, kopper og skåle du sætter på bordet, når der kommer gæster.

Det kan dog være en jungle at finde rundt i, for der kommer konstant nye serier til, og hvilket stel skal man vælge? Der er så mange muligheder, at det næsten er uoverskueligt at finde frem til, hvad man egentlig selv synes er pænest, og hvilken stil man bedst kan lide. Vi prøver her at gennemgå et par af de mest gængse stilarter for stel, så du har et overblik over dine muligheder.

Det nordiske udtryk

En stil, der er dukket mere om mere op, og som er meget populær, er det nordiske look. Det lidt ufine udtryk og stenlignende look giver et elegant men råt udtryk til din borddækning. Du kan se et eksempel på dette udtryk her.

Med denne type serie, har du også mulighed for at sætte lidt flere farver på din borddækning, da mange af disse stel findes i blå, grå og mange andre kolde farver, som passer til udtrykket.

Med denne type serie får du også et stel, der ofte omfavner det mere naturlige udtryk og ikke forsøger at fremstå perfekt eller poleret. Det vil passe særligt godt til dit hjem, hvis du i forvejen har en stil, der inkorporerer naturmaterialer som træ og planter i din indretning.

Klassikeren der aldrig slår fejl

Når vi taler om stel, er det med den største selvfølgelighed, at vi ikke kan komme uden om det helt klassiske riflede, hvide stel. Det er yndigt, det er elegant, og det passer sammen med langt de fleste hjem og borddækninger.

Denne type stel udbydes efterhånden af en lang række mærker, hvor du finder en smule variation på tværs. Den største spiller på dette marked er dog stadig Royal Copenhagen, som har produceret denne type stel i en evighed efterhånden.

Vælger du den version, der har lidt mønstre inkorporeret i det klassiske udtryk – eksempelvis mega mussel, vil det stadig være et meget klassisk udtryk, men mulighederne for, hvad du kan sætte dertil, vil naturligvis blive begrænset en smule.

Spring ud i det

Selvom at stel kan være en helt særlig størrelse at vælge, så er det dig, der skal kigge på det hver dag, og derfor er det vigtigste, at det er noget, du kan lide. Man kan hurtigt blive fanget af tanken om, at andre skal synes, at du har et pænt stel, men i sidste ende er det kun din egen mening, der betyder noget.

Prøv dig frem og tag ud og kig på mange forskellige stel. Du vil helt sikkert have en mavefornemmelse, der fortæller dig, når du har ramt det helt rigtige til lige netop din borddækning.

Det kan også være en fordel at bevæge sig lidt væk fra de helt gængse mainstream stel, der findes derude. Du kan sagtens finde nogle fantastisk smukke stel, som der ikke nødvendigvis allerede er tusinde andre, der har. Så kig dig omkring og gå med din mavefornemmelse.