Skal du have en kattelem i døren?

Annonce:

Når du vælger at få kat, så vil du skulle tage stilling til flere praktiske spørgsmål. Der kan nemlig være nogle ting i forhold til indretning, som skal på plads. Du skal for eksempel skal tage stilling til, hvor din kat vil skulle tisse. Det kan nemlig både være i en kattebakke og i haven.

Skal den tisse i kattebakken?

Hvis du gerne vil lade din kat blive indenfor, når naturen kalder, skal den tisse i en kattebakke. Du skal naturligvis have fat i sådan en.

Det er selvfølgelig vigtigt, at din kat altid har adgang til den. Du skal sørge for at finde et sted i dit hjem, hvor det altid er muligt for din kat at komme til. På den måde er du nemlig sikker på, at den rent faktisk også vil bruge kattebakken.

Du kan også stille den et sted, hvor katten kan få en smule fred.

Ideen med en kattebakke er faktisk ikke blot, at din kat skal have et bestemt sted at gå hen. Det er også, at den får et sted, der minder om det, den selv ville vælge i naturen. Med det in mente er det vigtigt, at du gør kattebakken tiltalende for katten at bruge.

Din kat er meget renlig og hygiejnisk anlagt. Derfor foretrækker den også at dække dens efterladenskaber efterfølgende. Du skal derfor fylde kattebakken med noget kattegrus, som den kan dække det med.

Du skal også være opmærksom på, at mange katte faktisk vil gå udenom deres kattebakke, hvis den ikke er renlig. Du skal derfor smide klumperne ud løbende, og så skal du faktisk også rense den i dybden fra tid til anden, så den ikke lugter.

Skal den tisse i haven?

Hvis det lyder som lidt for meget arbejde bare for at efterligne den natur, du måske allerede har i baghaven, så kan det bestemt virke mere attraktivt at lade katten gå udenfor, når den er trængende. Så kan den jo selv finde et godt sted at gå hen.

Hvis du hellere vil have, at din kat skal tisse udenfor, skal du selvfølgelig ligesom med kattebakken sørge for, at der altid er mulighed for at komme ud. Du vil ikke altid kunne åbne døren for katten, så du må sørge for at sætte en kattelem op i dit hjem, så den kan gå ind og ud efter behov.