radiator

Skal du have udskiftet dit gamle oliefyr? Så giv fjernvarme en chance

Er du i den situation, at du har et gammelt oliefyr, som du nu vil have udskiftet? Eller måske er du en af de mange danskere som er blevet ramt af forbuddet mod brugen af oliefyr?

I sommeren 2016 blev det ulovligt at anvende oliefyr til at opvarme sin bolig, såfremt man bor i et lokalområde, hvor der er tilgang til enten naturgas eller fjernvarme. Det betød dog ikke, at man var nødsaget til at udskifte sit oliefyr øjeblikkeligt, da det forblev lovligt at anvende samt at reparere på sit gamle oliefyr, så længe det kan lade sig gøre at vedligeholde det. Men faktum er dog stadig, at det blev ulovligt for disse boligejere at købe nyt oliefyr. Måske netop af denne anledning kan du have interesse i at få et bedre indblik i de mange fordele ved at anvende fjernvarme.

Uanset, om du er blevet ramt af denne ændring i Bygningsreglementet, og derfor undgår en masse besvær ved at skifte oliefyret ud, eller om du har en helt anden grund til at ville udskifte det gamle oliefyr, så er der god grund til at overveje fjernvarme.

Hvorfor vælge fjernvarme?

Fjernvarme har meget bedre muligheder for at blive produceret på en bæredygtig vis, end olien til et oliefyr. Olie er som bekendt et fossilt brændstof, og er af den anledning ikke en vedvarende energikilde. Dertil danner brændslet af olie også CO2, som er en af hovedfaktorerne i problematikken om global opvarmning. Fjernvarme på den anden side er ikke afhængigt af fossile brændstoffer for at kunne skabe varme.

Systemet som får fjernvarme til at fungere er faktisk ganske enkelt. Fjernvarme produceres ved at vand fyldes i et lukket rørsystem som løber fra varmeværket, hvor vandet varmes og ud til forbrugerne. Det varme vand som bliver opvarmet på værket bliver anvendt og derved nedkølet af forbrugerne, og det sendes derfor tilbage til varmeværket, hvor det igen opvarmes og sendes tilbage. Enkelt og bæredygtigt.

Fjernvarme – Varme med omtanke

Fjernvarme er den helt rigtige løsning, for dig som vil en have en varmekilde der bliver drevet på bæredygtig energi. I Kalundborg indviede H. M. Dronning Margrete i sommeren 2017 en varmepumpe på hele 10MW, som har til formål at anvende spildevand fra lokale industrivirksomheder til at producere fjernvarme. Det er et særdeles bæredygtigt projekt, da det gør det muligt for os, at få genanvendelse af vand som ellers ville blive spildt.

Derudover er det også en effektiv metode at danne fjernvarme på, da spildevandet har en temperatur på mellem 20 og 25°C. Det er en relativt høj temperatur, hvilket gør det lettere at opvarme vandet til en så høj temperatur, at det vil kunne skabe varme for kommunens indbyggere. Virksomhederne som leverer spildevandet til dette fantastiske projekt er Novo Nordisk og Novozymes fabrikker lokaliseret i Kalundborg.

Der er mange fordele ved fjernvarme. Få glæde af dem ved at undersøge dine muligheder for at få installeret fjernvarme i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *