Sommeren er her: Sådan får du mest ud af din have

Annonce

Sommeren er endelig kommet, og det betyder, at det er tid til at nyde din have. Men før du kan gøre det, skal du gøre din have klar til de varmere måneder. Der er et par ting, du kan gøre for at forberede din have til sommeren, herunder at skabe et hyggeligt terrasseområde, sørge for, at du har dækning fra solen og sikre, at din græsplæne ser godt ud så man kan bevæge sig rundt med bare tæer.

En hyggelig terrasse med gode møbler er vigtig

En hyggelig terrasse er et godt sted at slappe af i sommermånederne. Sørg for, at du har behagelige møbler, masser af hynder og skygge for solen. Der findes mange forskellige måder at lave en god terrasse på, herunder men en træterrasse er klart at foretrække når det kommer til komfort fordi den ikke bliver lige så varm som sten, og så er den også mere behagelig at gå på i bare tæer, og man får ikke sand som typisk ligger mellem stenene op under tæerne.

Det er vigtigt at have overdækning på terrassen til de varme dage

Hvis du ønsker at nyde din have i de varmeste timer af dagen, skal du sørge for et godt tag. En parasol, eller solsejl eller en havepavillon kan give velkommen skygge, mens en udtrækkelig markise kan give dig dækning hvis det regner uventet. Du kan også få markiser, der er fastgjort til huset, hvilket kan give dig ekstra læ, hvis du har gæster på besøg. Med en god overdækket terrasse er det bare nemmere at hygge sig i haven, hvad end vejret dikterer – og vi ved alle sammen godt hvordan vejret kan være skiftende herhjemme i Danmark.

Det er vigtigt at have en god græsplæne

En velplejet græsplæne er en fryd at se på, og den er også dejlig at bevæge sig rundt på med bare fødder. Sørg for, at din græsplæne er i god stand ved at slå den regelmæssigt og vande den i tørre perioder. Du kan også tilføje et par blomsterbede til din have for at gøre den endnu mere attraktiv

Hvis du følger disse tips, kan du gøre din have klar til sommeren og nyde mange dejlige timer udenfor.