Sportsefterskolen med plads til drømme

Annonce:

Kender du også en teenager, som ikke kan sidde stille? Sådan én, som kommer flyvende ind af døren efter skole og åbner alle skabe for at finde en snack, inden teenageren skal til træning. Teenageren er ambitiøs, og er en meget målrettet type, som helst vil vinde og udvikle sig hele tiden. Sådanne artsfæller er det ved at svømme over med på sportsefterskolen Stidsholt, hvor teenageren kan dyrke en palette af forskellige sportsgrene.

Hvorfor dyrke sport på en efterskole

Mange vil sikkert påstå, at teenageren har mindst lige så gode betingelser og rammer for at udleve sine sportslige drømme derhjemme. Her står mor klar med mad og måltider, samt massage af de trætte fødder. Men, efterskolen kan noget mere. På efterskolen kan du drømme om en ekstra dimension på træningen. Her er dygtige lærere, som brænder for deres sport og samtidig kender alt til at balancere sportslige ambitioner med faglig udvikling. Det kan være, at dit barns sportsinstruktør og så bliver kontaktlæreren. På den måde kommer der en enorm stærk relation og tilknytning til de voksne på efterskolen, så teenageren kan være helt tryg. Og ud af relationerne, der vokser det fællesskab, som kendetegner de fleste efterskoler. Nemlig følelsen af at løfte i flok.

Hvad kan en efterskole?

For hvad er det egentlig som en sportsefterskole kan, som i ikke kan få et andet sted? På efterskolen bliver teenageren en del af en struktureret hverdag med andre, som har samme interesser og prioriteter i livet. Men det betyder ikke, at de er ens. De unge mennesker vil møde jævnaldrende, som har helt andre sportslige interesser, familiære baggrunde eller geografiske oprindelser. På den måde opstår et kulturmøde mellem to unge sportstosser, som modner dem begge. Den teenager, som du sender afsted på efterskole i august, er ikke det samme unge menneske, som vender hjem til juni.

På efterskolen møder de unge mennesker nye krav og forventninger til, at de tager del i og ansvar for det store fællesskab. Til gengæld belønnes de med følelsen af at være en del af noget, som er større end dem selv. Din teenager udvikler sig nok til et ungt menneske, som tager ansvar for sig selv og andre, samtidig med, at det sportslige niveau fortsat er højt.

Så, hvis du også har en sportstosset teenager til at husere derhjemme, så kan du jo overveje et ophold på sportsefterskolen.