Strik selv tøj til dit barn eller barnebarn

Annonce:

Står du selv og venter barn, eller venter du på dit første barnebarn bliver født? Så har du den bedste mulighed for at strikke eller hækle det sødeste tøj eller bamser til barnet. Du kan finde et stort udvalg af babygarn på garnguru.dk. Men hvad skal du så vælge at strikke til den lille nyfødte? Listen kan være uendelig lang, men du får en liste her, som kan give dig et indtryk af de vigtigste at starte med.

Hvad skal man strikke til en nyfødt?

Det kan være svært at vide hvad man skal strikke, når man venter en lille ny. Men der er faktisk en række basis produkter, som de fleste børn og babyer får brug for. Så du kan egentlig vælge frit alt efter hvad dit niveau er til. Nogle af projekterne kan fx kan være sværere end andre. Du kan finde en række forskellige strikkeopskrifter her, og få inspiration til dit næste projekt.

Hvis du er relativt ny til at strikke, eller du er helt nybegynder, så kan det være en god ide at starte med et pandebånd eller et tæppe som babyen kan ligge på. Pandebåndet er et mindre projekt, så der vil du hurtigt kunne blive færdig. Tæppet på en anden side er noget større, så det kan godt tage længere tid. Men ingen af dem kræver heldigvis avancerede teknikker.

Noget som enhver nyfødt også får brug for er en babyhue eller djævlehue. Det er lidt sværere end fx tæppet og pandebåndet, men ikke meget så det skal du ikke være bange for. Hvis du finder den rigtige strikkeopskrift, så skal du nok blive guidet igennem. Selvom du ikke helt forstår strikkeopskriften, så kan du hente en masse hjælp på fx YouTube, hvor du kan se hvordan du strikke din djævlehue færdig. 

Hvis du derimod har mod på et større projekt, så vil jeg foreslå at du går i gang med at strikke en køredragt, da det får forældrene næsten altid behov for, så den lille ikke fryser, når man kører på tværs af landet for at besøge familien og især bedsteforældre. Det er dog et sværere projekt, da det kan være svært strikke fx en hætte til dragten eller folder til fødderne. 

Så har du en smule inspiration til hvad du kan strikke til den lille nyfødte. Du kan eventuelt snakke med moderen eller bedsteforældre om hvad de vil strikke, og så kan du gå i gang med et af de andre projekter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *