Strikning, hækling og broderi hitter under Corona-krisen

Dette indhold er sponsoreret

I de seneste par måneder, hvor Danmark har været mere og mere lukket, er en ny trend startet hos danskere i alle aldre. Fra ung til gammel har danskerne nemlig fundet redskaber og garn frem for at være kreative. Strikning, hækling og broderi er nemlig blevet en utrolig populær tidsrøver. Sådan er meldingen fra flere danske forhandlere af garn og udstyr til håndarbejdsfagende, der under lockdown’en af Danmark har solgt ekstra mange produkter til danskerne. Det er både garvede og erfarne brugere, men også nye personer har fundet frem til garn, nål og tråd i disse dage. Faktisk er der kommet et stort antal unge mennesker, der er blevet bidt af at strikke hækle og brodere. Grunden skal formentlig findes i, at mange medarbejder i Danmark, i de seneste måneder har været lukket ned – og man dermed har fået en stor portion tid til sig selv. I denne artikel kigger vi på grunde til, hvorfor du også skal begynde at strikke eller brodere – find alt til broderi hos Rito.

Derfor skal du begynde at strikke, hækle eller brodere

Der er rigtig mange gode aspekter ved at begynde at tage denne hobby op. For selvom det på overfladen er rart at kunne strikke sig selv en ny sweater, eller lave et par nye grydelapper på egen hånd, så er der også andre gode fordele ved at begynde at strikke, hæklere eller brodere. Der er blandt andet klimamæssige fordele, da hjemmestrikket tøj ikke er nær så forurenende som, hvis du købte det i almindelig tøjbutikker. Derudover er der noget meditativt ved at strikke eller hækle, og du får lidt tid for dig selv. Der er flere eksempler, hvor folk har strikket eller hæklet sig ud af stress og depressioner, fordi disciplinen fungerer som meditation for hjernen. Derfor har dit mentale helbred også godt af at begynde og strikke, brodere eller hækle.  

For alle aldre – både unge og gamle

Det er en gammel fordom og stereotyp, at det kun er gamle mennesker, som strikker. Faktisk er det personer i alle aldre – og både mænd og kvinder kan tage hobbyen op. Strikning, hækling og brodering er faktisk blevet en populær hobby hos hel unge kvinder, ligesom det er blevet muligt at komme på “strikke-retreats” og såkaldte “bootcamps”, hvor man lærer at stikke, hækle eller brodere på den rigtige måde – på den måde kan du nemt komme igang med den hyggelige hobby. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *