Tag på et unikt eventyr i Kolding

Annonce

Koldinghus er det eneste bevarede kongelige slotte i Danmark og et moderne museum. Her kan du udforske dets spændende historie samt forbindelsen til byen Kolding, men du kan desuden høre spændende præsentationer om ridderfester og renæssancefægtninger for børn og voksne. Koldinghus har de helt unikke rammer, og drømmer du om en autentisk og indlevende museumsoplevelse? Så er det Koldinghus, du skal besøge. Kunne du godt tænke dig at vide mere så hop ind på https://koldingsnetavis.dk/ og læs mere.

Koldinghus – En unik oplevelse

Det blev opført af den danske konge Kristian 1. som værn mod svenskerne, men blev hurtigt omdannet til et residenskongeborg. I dag finder man stedet på Nordeuropas største renæssancegård med udsigt over byen Kolding samt hele landskabet ud for mosen. Bliv underholdt af spændende formidlinger om ridderfester og renæssancefægtninger for børn og voksne.

Koldinghus ligger i et stort parkområde med en flot udsigt over byen. Her kan du opleve de smukke rammer med riddersale, kapel og borggård samt Koldinghus Museum, som har en af landets mest intime guldalderhave (kun få minutters gang fra ejendommen). Museet er et moderne museum, som fortæller om livet på slottene under renæssancen, nonnernes liv på Nonnetitter og Danmarkshistorie for børn.

Kolding – Lær om sygeplejens Historie

Det er ikke kun Koldinghus og slottet, der har fået lov til at forblive. Også et helt gammelt tuberkulosesanatorium stammer fra renæssancen. Kolding byder nemlig og på Dansk sygeplejeklinik museum, der er Danmarks eneste fagmuseum, der omhandler sygepleje. Her får du en fortælling om sygeplejens og sundhedsvæsenets udvikling fra middelalderen og så frem til i dag. Og har du interesse for sygepleje, så er det lige stedet for dig. Det er som sagt indrettet i et gammelt tuberkulosesanatorium. Vælger du derfor at tage til Kolding, så kan du komme på nogle utroligt flotte, spændende og ikke mindst lærerige eventyr, der passer perfekt til både børn og voksne.