Tips til forårsrengøringen

Sponsoreret indhold i samarbejde med XL-BYG

Det er tid til den årlige forårsrengøring. Hvis du i år føler et behov for at gå lidt grundigere til værks, og sørge for at dit hjem er rent og desinficeret, så får du her gode råd til, hvordan du kan supplere rengøringen med almindeligt husholdningssprit – og måske spare penge. Læs her hvordan.

Foråret er her, og for mange er det lig med den årlige forårsrengøring. Den stærke sol får mange af de pletter på borde og vægge frem, som har holdt sig skjult i vintermørket. Du har måske forsøgt at skrubbe dem væk med vand og sæbe, men kan stadig se resterne? Mange har et større arsenal af rengøringsprodukter til specifikke formål, men det er ofte ikke nødvendigt, hvis bare man har en flaske sprit. Sprit kan nemlig tage de fleste genstridige pletter og mærker, og samtidig desinficere overflader. Man skal dog være varsom med, hvor man bruger det. Har du ikke en flaske sprit i rengøringsskabet, så kan du bestille sprit her.

Hvornår kan man bruge sprit i rengøringen?

De fleste forældre har nok oplevet, at deres børn på et tidspunkt har tegnet med blyant på spisebordet eller dekoreret en væg med farvede tuscher. Selvom det kan være synd at ødelægget værket, så er sprit et særdeles godt redskab i sådan en situation. Dryp ganske lidt sprit på en klud eller køkkenrulle, og skrub på pletten til den forsvinder. Du kan forsøge samme fremgangsmåde til varmepletter på borde eller ringe efter vandglas.

Mange har på et tidspunkt købt et produkt, hvor der sidder et klistermærke, og har oplevet frustrationen, der kan opstå, når man forsøger at hive det af, men ikke får alt limen med. Man kan forsøge at få de sidste rester af med varmt vand, men det vil ofte ikke være nok. Her kan sprit også være effektivt. Man skal dog være opmærksom på, om det produkt, man vil påføre spritten kan holde til det, så man undgår misfarvning. Især tekstilprodukter kan tage skade af at få sprit på sig. Ønsker man at forsøge, vil en blanding på 1 del sprit, 1 del salmiakspiritus og 3 dele lunkent vand kunne tage det meste. Et godt råd er, at prøve at duppe stoffet med blandingen et sted, man ikke umiddelbart kan se, for at teste, hvordan det reagerer på blandingen.

Rengøring og desinfektion med sprit

Man skal nok have levet ”off grid” de sidste måneder for ikke at have oplevet, at foråret 2020 har været speciel. Det er pludselig blevet mere vigtigt, at hjemmet ikke bare er rent, men direkte desinficeret. Specielt hvis man selv er, eller kender nogen, der er i en udsat gruppe for virussmitte. Derfor kan det være en god idé at supplere de sædvanlige rengøringsmidler med sprit, da du derved kan være sikker på, at den rengjorte overflade er desinficeret. Følg anvisningen på flasken, når du skal lave en opløsning med vand, og tør overflader af, som du plejer.

Der må også siges at have været en væsentlig større efterspørgsel på håndsprit end sædvanligt. Det har betydet, at mange har tyet til at forsøge at lave hjemmelavet håndsprit. Dette anbefales IKKE hverken her, eller af relevante myndigheder. Opskriften på håndsprit er ikke kompliceret, men bruger man ikke de rigtige ingredienser, eller de rigtige blandingsforhold, kan det produkt, man laver, enten være ineffektivt, eller for stærkt, og derved skade ens hud. Myndighederne anbefaler derfor, at hvis man ikke har adgang til håndsprit, så skal man sørge for at bruge vand og sæbe.

Hold derfor spritten i rengøringssortimentet, og gå foråret i møde uden pletter, vira eller bakterier i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *