oliefyr

Udskift oliefyret og spar på din varmeregning

Går I med tanker om at udskifte jeres oliefyr? Et træpillefyr er et både økonomisk og CO2-venligt alternativ, som giver jer en stabil opvarmning af husets rum og rigeligt med varmt vand i hanerne. Samtidig er det en langsigtet investering, som hurtigt tjener sig ind.

Spar penge med et brugervenligt pillefyr

Med et brugervenligt, selvrensende pillefyr af god kvalitet kan I spare en del på varmeregningen, og I slipper med ganske lidt vedligeholdelse. Ifølge tal fra Bolius er pillefyret helt op til 60 % billigere end oliefyret og kan give jer en årlig besparelse på hele 70 % i forhold til elvarme. Og med den rigtige rådgivning, projektering og installation kan anlægsomkostningerne være tjent ind i løbet af 2-4 år.

Et pillefyr fyrer med træpiller, der både er mere miljøvenlige og økonomiske i brug end et olie- eller gasfyr. Træpillerne består af sammenpressede træspåner og savsmuld og findes i forskellige kvaliteter. De bedste træpiller er fremstillet af rent træ, mens andre er tilsat affaldstræ, bark m.m.

Hvor meget, du kan spare på at installere træpillefyr, afhænger af kvaliteten af fyret, af om pillefyret er korrekt vedligeholdt og endelig af træpillernes kvalitet. Til orientering har Teknologisk Institut udarbejdet en kvalitetssikringsordning for træpiller, som giver producenterne mulighed for at få kvalitetstjekket deres produkter. Der er ikke CO2-afgift på træpiller.

Hvilket fyr skal jeg købe?

Før I beslutter jer for jeres valg af pillefyr, er det vigtigt, at I danner jer et overblik over varmebehovet i huset og i familiens dagligdag. Pillefyrets ydelse skal harmonere med størrelsen på boligen, og af praktiske hensyn vil I sikkert også gerne vide, hvor ofte der skal fyldes træpiller på fyret. Det kan ydermere være en fordel at tænke på placeringen af fyret, blandt andet for at undgå eventuelle mindre støjgener i boligens opholdsrum.

I har mange muligheder på markedet for at finde det rigtige pillefyr, som passer til netop jeres behov og til størrelsen af familiens bolig. Visse typer af pilleovne minder designmæssigt om brændeovne, og I har endvidere mulighed for at vælge et kombifyr til jeres hjem. Det muliggør, at I kan fyre med en kombination af træpiller, flis og brænde. Teknologisk institut har udgivet en liste over typegodkendte pillefyr.

Følg dit pillefyr online

Det er let at holde øje med familiens varmeforbrug, når I kobler jeres pillefyr til internettet. Muligheden gør livet med pillefyr nemt og også lidt underholdende for familiens medlemmer, fordi I kan overvåge temperatur og drift via mobiltelefonen. Opkoblingen til internettet giver ydermere mulighed for hurtig support online fra jeres leverandør eller servicetekniker.

Med den rigtige software kan I følge og regulere driften af jeres fyr og hurtigt se, når det er på tide at fylde træpiller på eller bestille en ny forsyning hjem. Alt efter jeres valg af fyr skal I regne med at påfylde træpiller ca. en gang om ugen. Til gengæld kan en familie i et enfamilieshus typisk spare mange tusinde kroner om året ved at udskifte oliefyret med et pillefyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *