Undgå rod i køkkenet med madopbevaring

Annonce

I dagligdagens hast og jag kommer man nemt til at få smidt en pose med nødder på bordet, eller får skubbet pastaposerne alt for tæt sammen i et lille hjørneskab, og når ulvetime så indtræffer igen, er det næsten håbløst at finde noget i køkkenjunglen.

Med organiseret madopbevaring, bliver køkkentjansen ingen sag!

Organisér i kategorier og brug speciel opbevaring

Når du tager fat på dit køkken, og starter med at få organiseret det, er det vigtigt at dele køkkenvarerne op i overskuelige kategorier. Madopbevaring fungerer kun, hvis der er et system, som er let at følge i en presset hverdag.

Dette kunne være kategorier som; morgenmadsprodukter, kæledyrsfoder, snacks og kolonialvarer. Når du så har delt dine varer op, skal du have fundet beholdere, som hjælper dig til en overskuelig madlavning.

Hertil findes der specielle dåseholdere, bokse til pasta og meget mere, som hjælper på systematikken i køkkenskabene.

Madens holdbarhed stiger ligesom køkkenglæden i familien

Når du organiserer din mad i madbeholdere, samt husker at markere datoen på madbeholdere med hensyn til holdbarheden, vil du måske opleve at maden faktisk tit kan holde sig længere, samt at man bliver mere bevist om mads udløbsdato, og er med til at hindre madspild.

Så hvad end det er vinterforrådet på dåser, som skal stables pænt, eller Fidos hundesnacks som bare har overtaget et helt køkkenskab, så er der altid en god grund til at begynde en oprydningsproces i familiens køkken.

At genfinde passionen for familiekøkkenet behøves ikke være forbeholdt for dem, som har designer skuffer med universelle mål. Der findes mange forskellige containers, som passer til forskellige dybder og højder på køkkenskuffer og skabe.


Man anbefaler at gen-organisere sit køkken én gang, hver tredje måned. Således kan det passende blive et overgangsritual fra årstid til årstid, som hele familien kan deltage i, og kan nyde gavn af.