Vil du gerne være klimabevidst i dit forbrug af el, vand og varme?

Annonce:

Det er efterhånden en kendt sag, at vores forbrug af el, vand og varme er med til at belaste klimaet. Måske har du selv gået og tænkt over, at dit daglige vand- og energiforbrug også har en indflydelse på den verden, der omgiver dig. Det kan være, at du er kommet til et sted i dit liv, hvor du har valgt at fokusere på dit fingeraftryk på kloden og på klimaet. Læs med her, hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du kan lette dit forbrug af el, vand og varme og dermed tænke grønne alternativer ind i din dagligdag.

Start med at danne dig et overblik over dit forbrug af el, vand og varme

Før du kan lægge en plan for, hvordan du kan begrænse dit forbrug, kan det være en kæmpe hjælp først at få det fulde overblik over, hvor stort dit forbrug er lige nu og her. Når du har dannet dig et overblik, så brug det som en ledetråd for dit forbrug fremadrettet.

Brunata har udviklet smarte og effektive løsninger til forbrugsaflæsning til beboere i boligforeninger. Det betyder, at du ved hjælp af din computer eller din tablet løbende kan danne dig et præcist overblik over dit forbrug. Du kan med andre ord sætte dig ned hvor som helst og når som helst og følge med i, om dit forbrug er steget eller faldet.

Du kan også spare penge

I takt med at du løbende får ændret og nedsat dit forbrug, vil du opleve, at dine udgifter til dine regninger også falder. Tænk sig at små hverdagsting som at huske at slukke lyset efter sig selv, at skrue nogle få grader ned for radiatoren eller at afkorte dine brusebade kan ses på dine forbrugsudgifter – altså på den positive måde – samtidig med at du er med til at mindske dit fingeraftryk på klimaet.

Hvordan kan du tænke klimabevidst i din dagligdag?

Der er masser af fikse måder, som du kan tænke grønne og bedre alternativer ind på i dagligdagen. Små ting, som ikke tager en masse af din tid, men som gør en forskel i forhold til dit forbrug og dermed også en forskel i forhold til klimaet.

Måske kan du selv komme i tanke om nye måder at indrette dig på, så du bliver bevidst om at sætte dit vand- og energiforbrug ned, ellers kommer her nogle forslag:

  • Afrim din fryser ofte. Jo mere is, der sidder på kanten og låget af din fryser, jo mere energi skal din fryser bruge på at holde temperaturen nede.
  • Sæt maden ind i en kold ovn og tænd herefter først for varmen. Det kan tage en ovn lang tid at varme op, og det er oplagt, at maden steger med, mens varmen stiger.
  • Væn dig til at tage bad i vand, der er lidt koldere end sædvanligt. Du vil hurtigt vænne dig til den lavere temperatur og med god samvittighed kunne nyde dit bad.