vildmarksbad

Et vildmarksbad i haven giver wellness – uanset vejr og årstid

Det danske vejr er en blandet omgang og det lægger ikke lige frem op til at have pool i haven. Der er simpelthen alt for få solskinsdage med høje nok temperaturer til at det giver mening. Alligevel er vi et folkefærd der elsker at komme ud og at komme i vand. Det kan man blandt andet se på den voksende trend omkring vinterbadning. Flere og flere danskere nyder en tur i det vinterkolde vand i landets søer og hav. Udover at føle sig som lidt af en viking, så er det medicinsk påvist at vinterbadning er godt for psyken og for fysikken.

Har du lyst til at bade udendørs hele året og på trods af vind og vejr, men synes du at den kolde dukkert er lige en tand for meget for dig, så kan vi i stedet anbefale at du køber og installerer et såkaldt vildmarksbad i din have.

Hvad er et vildmarksbad?

Et vildmarksbad er en udendørs version af det klassiske spabad eller jacuzzi, som man kan have i sit badeværelse. Altså et stort kar med varmt vand. Vildmarksbadet er typisk lavet af træ og ligner en meget stor spand eller kar. Vandet opvarmet enten med brænde, eller med en gasovn. Det helt rigtige vildmarksbad er brændefyret.

Navnet kommer fra det faktum, at disse bade oprindeligt er lavet til at bruge i vildmarken, men det er altså blevet populært også at have dem hjemme i haven eller i sommerhuset. Og hvorfor ikke?

Også om vinteren

Noget af det bedste er faktisk at bruge sit vildmarksbad i dårligt eller koldt vejr. Bruger du det om sommeren, bliver det hurtigt for varmt. Men en dag med grå himmel og støvregn, er det helt fantastisk at løbe gennem regnen og lade sig sænke ned i det varme vand. Også i frostvejr er det en helt speciel følelse at have kroppen i varmt vand, men hovedet oppe i den frostklare og skarpe luft. Er du sej nok, kan du rulle dig i sneen før badet. Det sætter gang i blodomløbet og kroppen kan godt lide det. Dét er wellness!

Sådan finder du det rette vildmarksbad

Lyder det som noget for dig at anskaffe sådan et vildmarksbad til haven derhjemme, så er der en række valg du skal tage. Heldigvis er der masser af hjælp at hente online. Læs f.eks. mere på Poolworld.dk, hvor du også kan købe dit nye vildmarksbad og får det leveret til døren.

For det første skal du tage stilling til hvilke type af træ dit vildmarksbad skal være lavet af. Der er umiddelbart to valgmuligheder her. Enten kan du vælge den billigste løsning, der er ren grantræ eller den dyrere Thermowood, som er et varmebehandlet træ. Den sidste har en flottere finish og er mere holdbar, men altså også dyrere. Du kan sagtens nøjes med et vildmarksbad i tjærebehandlet grantræ, hvis du ikke vil have den store tegnbog frem inden du har prøvet glæden ved et vildmarksbad.

Du kan derudover vælge mellem forskellige størrelser. Hos Poolworld.dk sælger de vildmarksbade i fem forskellige størrelser. 140, 150, 160, 180 og 200 cm i diameter. Hvilket du skal vælge afhænger naturligvis af hvor stor en have du har og hvor meget plads badet må optage i den. Derudover kommer det an på hvor mange personer der skal være plads til i karret på én gang. Det mindste badekar på 140 cm har plads til 2-3 personer, mens det største kan rumme hele 6-80 personer på én gang.

Der er flere valg du skal tage stilling til. Ting som opvarmningsmetode (brændeovn, gasovn eller elvarmer), om der skal være bænke i eller ej, samt flere ting som du alt sammen kan få hjælp til på Poolworld.dk.

God fornøjelse med wellness hjemme i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *