bænk til spisebord

Bænk til spisebord

En bænk til dit spisebord kan både frigive ekstra plads i stuen eller køkkenet samt skabe et flot look i rummet. Mange danskere har de senere år valgt at erstatte nogle af stolene i hjemmet med en bænk til spisebord, sofabord eller lignende.

Efterspørgslen er vokset, og dermed har udvalget af flotte designs også udviklet sig med hastige skridt. Du finder både bænke i minimalistiske og elegante designs samt modeller med retro og klassiske udsmykninger.

Se det komplette udvalg af bænke til spisebordet hos Unoliving.com

House Doctor – Stripe bænk

Når du skal finde en bænk til dit spisebord, er det vigtigt, du tænker design ind i dit valg. Med denne lækre Stripe bænk fra House Doctor er du sikret en stilren, moderne og klassisk bænk, som passer til ethvert moderne dansk hjem.

Denne House Doctor spisebordsbænk er polstret med skum, som gør den ekstra behagelig at sidde på. Derudover er bænken betrukket med slidstærkt kanvas i et sort og hvidt mønster.

Betrækkets design bliver suppleret fantastisk af de smukke ben i teaktræ. Bænken passer perfekt rundt om spisebordet eller til en hyggekrog i stuen eller entreen.

Specifikationer:

 • Højde – 40 cm
 • Bredde – 115 cm
 • Dybde – 40 cm

Se billeder og pris hos Unoliving.com

SIKA Design – George bænk

Hvis du er til håndlavede danske møbler i smukke og naturlige designs, vil denne George bænk til spisebord passe perfekt til dig. Bænken er designet af danske SIKA Design, som har mere end 60 års erfaring med håndlavede møbler til det nordiske hjem.

Bænken er fremstillet i genbrugsteaktræ, hvilket givet et super lækkert look. Det elegante og moderne møder det klassiske og retro i en flot kombination, som ydermere viser omtanke for klima og miljø.

George bænken fra SIKA Design er relativ bred, så i kan få mange ekstra siddepladser ud af den. Materialet sikrer desuden, at du kan anvende bænken både indendørs og udendørs, når temperaturen tillader det.

Specifikationer:

 • Bredde – 220 cm
 • Dybde – 40 cm

Se billeder og pris hos Unoliving.com

SIKA Design – Lucas bænk

På tredjepladsen har vi ligeledes valgt en bænk fra danske SIKA Design. Denne gang er der tale om en Lucas bænk, som er en af SIKAs mest retro og klassiske modeller. Hvis du er på udkig efter en bænk til spisebord, sofabord eller lignende, som skal skabe et minimalistisk og elegant look, er Lucas bænken fra SIKA Design et oplagt valg.

Bænken er fremstillet i genanvendt teaktræ, som ikke blot giver et smukt og rustikt look, men som samtidig signalerer omtanke for vores fælles klima og miljø.

Du kan både bruge bænken ved spisebordet, i en hyggekrog i stuen eller som en del af interiøret sammen med magasiner, lamper eller lignende accessories.

Specifikationer:

 • Højde – 45 cm
 • Bredde – 100 cm
 • Dybde – 26 cm

Se billeder og pris hos Unoliving.com

Belina bænk med opbevaringsrum

Hvis du ønsker en bænk til dit spisebord, som er mere moderne i dit udtryk og tilmed byder på ekstra opbevaringsplads, er denne naturgarvede egetræsbænk fra Belina et godt valg for dig.

Bænken er fremstillet i massivt og stærkt egetræ, som giver et smukt og naturligt look, der vil passe ind i de fleste danske hjem. Bænken er desuden polstret med en flot hynde, der giver god siddekomfort. Du kan vælge mellem en sort eller grå hynde til din Belina bænk.

Ud over at give ekstra plads ved spisebordet, byder bænken også på en ekstra feature i form af opbevaringsrum under selve bænken. Med tre separate rum kan du nemt opbevare legetøj, dækservietter, service, eller hvad du måtte have behov for.

Specifikationer:

 • Højde – 45 cm
 • Bredde – 106 cm
 • Dybde – 35 cm

Se billeder og pris hos Unoliving.com

Bloomingville – Daybed Natur bænk

Den femte og sidste bænk til spisebord på vores topliste er denne voldsomt flotte Daybed bænk fra Bloomingville Furniture. Bloomingville er kendt for deres meget autentiske og klassiske møbeldesigns, og denne bænk til spisebord i flot naturfarve er ingen undtagelse.

Daybed Natur bænken bringer tankerne over på et lille, gammelt og hyggeligt dansk hjem med et minimalistisk og retro look. Bænken er i solidt træ med lettere polstring i form af et sejlgarnsmønster.

De smukke ben på bænken er nøje udskåret for at få de flotte detaljer frem, som kan være med til at give din stue eller spisestue et helt nyt touch.

Specifikationer:

 • Højde – 40 cm
 • Bredde – 90 cm
 • Dybde – 40 cm

Se billeder og pris hos Unoliving.com

Mangler du plads rundt om spisebordet?

En af de helt store fordele ved en bænk til spisebordet er, at i kan udnytte eventuel sparsom plads i stuen eller køkkenet.

Du kan f.eks. have en bænk stående på den ene side af dit spisebord, mens den anden side er forbeholdt stole – eventuelt i samme design eller serie. Eller ud kan have bænke på begge sider af bordet, hvormed pladsen udnyttes optimalt.

Som du også vil se i vores top 5-bænke længere nede, kan du også få bænke med indbyggede opbevaringsrum. Dette er en ekstra praktisk fordel, hvis du ønsker at opbevare service, servietter eller lignende tæt på spisebordet.

Stole vs. bænk til spisebord – Hvad er fordelene ved bænken?

I mange danske hjem er det ganske almindeligt med stole rundt om spisebordet. Ikke desto mindre har de traditionelle bordbænke vundet deres indpas i de moderne danske hjem de senere år, og flere og flere producenter fokuserer skarpt på at designe og levere smukke modeller inden for netop denne varegruppe.

Men hvad er så fordelene ved en bænk til spisebord frem for stole? Det kigger vi lidt nærmere på lige herunder:

 • Plads – Som nævnt i afsnittet ovenfor, giver en bænk mere siddeplads på færre kvadratmeter. Er der trængt med pladsen rundt om spisebordet, kan dette derfor være en kæmpe praktisk fordel.
 • Inde og ude – Mange spisebordsbænke er lavet i solidt træmateriale, som tåler både indendørs og udendørs brug. Du kan nemt tage bænken ud på terrassen om sommeren, når grillmaden skal nydes i aftensolen.
 • Flot design – Ønsker du at give din indretning i hjemmet et anderledes twist, kan en bænk til spisebord, sofabord eller hyggehjørne i stuen skabe et perfekt og rustikt touch.