boligtrends 2015

Boligtrends 2017 – Hvordan skal den moderne bolig se ud i det nye år?

Hos BedreBoligliv.dk har vi sat os for at finde ud af, hvad der kommer til at ”trende” inden for boligindretning- og styling i 2017. I den forbindelse har vi spurgt en række eksperter på området herunder boligstylister, trendspottere m.fl. om, hvilke boligtrends de forudser vil dominere i 2017.

Hvad var trendy i 2014?

Inden vi ser nærmere på, hvad der kommer til at trende i 2017, er det altid en god ide at få opsummeret det foregående år:

2014 var året, hvor der var et massivt fokus på kreativitet og modighed (kilde: Mad & Bolig). Den moderne bolig bar især præg af boliginteriør og møbler i pastelfarver og andre lidt mere kreative nuancer. Derudover blev fokusset på funktionalitet lagt lidt på hylden til fordel for den mere unikke og vovede boligindretning, hvor genbrugsting og naturen især blev inddraget aktivt.

Hvad er boligtendenserne for 2017?

For at få et så dækkende og nuanceret svar på dette spørgsmål som muligt, har vi allieret os med en række forskellige eksperter inden for området. Disse boligeksperter kan du med fordel lade dig inspirere af i din egen boligindretning!

boligstylist og indretningseksperter birgitte vosper

Birgitte Vosper fra Busybees.dk

Birgitte Vosper fra Busybees – Boligstylist

Den grå farve er kommet for at blive – i hvert fald det næste lange stykke tid. Der er så mange variationer af den grå gave: Fra den varme gråbrune til den kolde gråblå og alt der imellem. Den vil også snige sig ind i badeværelserne 2017.

Badeværelserne har for de fleste været holdt helt i hvidt, men den grå (især den mørkegrå) vil vinde mere frem. Både i vægfliser og som pudsede vægge.

Samtidig vil håndvaske på ben blive populære igen. Det er ikke længere smart at opbevare alle sine ting i skabe under vasken. Det er et praktisk, men lidt tungt look. Det er mere luksuriøst at have ”råd” til at have plads under vasken.

Ophæng i sorte vandrør af Birgitte Vosper

Ophæng i sorte vandrør af Birgitte Vosper

Copper Orange bliver den helt store farve næste år. Det er en varm og lækker farve, der er bedste venner med grå (og hvid). Jeg tænker, at den bliver for meget på væggene, men den passer perfekt til kobberting. Er også skøn som en pude i din sofa, løber i entreen og kobber/orange billeder på væggen.

Naturen vil fortsat have en stor plads i danskernes hjem i 2017. Grene, fjer, træ, pels, drivtømmer og kogler. Det passer til vores lyse skandinaviske hjem. Galvaniseret jern vil også vinde indpas. De kan bruges til vægdekorationer, tøjstativer, ophæng til lamper (hvor ledningen løber indeni røret), rumdelere, møbler osv.

Jeg har lige lavet dette ophæng til min seneste styling i sorte vandrør (se billede). Det giver et råt look, som jeg tror vi vil se mere af i 2017. Læs mere om Birgitte Vosper på hendes hjemmeside busybees.dk.

luise lyngby

Luise Lynby fra Vidalaluu.dk

Luise Lyngby fra VIDA*LA*LUU – Boligstylist

Den økonomiske krise begynder så småt at forsvinde, og det giver købelyst – noget som får de forskellige producenter til at turde mere.

Året 2017 bliver et år, hvor interiør bliver integreret på en ny måde i danskernes hjem: Der bliver fokus på de forskelige årstider, og det at turde følge med bølgen og dekorere efter trendsene som kommer løbende over året.

Det er ikke fordi de trends og tendenser 2014 bød på, er ”so last year”. Næ nej – Vi skal bare have meget mere af alt det gode, flere metaller – nye metaller, – messing. Kobber var HOT i 2014, og er stadig hot, men i 2017 bliver det messing, den varme glød, gul, ædelstene og marmor, vi tør vise naturens mest dyrebare og smukkeste hemmeligheder. Vi har haft natur som tema i vores hjem i en lang periode, og nu er det blot på en ny måde – måske en mere unik og elegant udgave af naturen.

messing

Messingfarven bliver uhyre populær i 2015

De smukke dybe blå og flaske grønne farver, som efteråret pakker os ind i, forsætter langt ind i 2017, og vil være med til at understrege det eksklusive og hyggelige look i vores boliger. Og man skal ikke være bange for de mørke farver, for de vil kun hjælpe dig med at indrette med de lyse pastelfarver og nordiske materialer vi ellers omgiver os omkring.

For sarte pasteller og de lyse træsorter, bliver også mere og mere tydeligt i 2017. Dog får de sarte pasteller på puder og tekstiler et mere støvet udtryk. Læs mere om Luise Lyngby på vidalaluu.dk.

Louise fra Luxoliving.dk – Forhandler af boliginteriør

Boligen og indretningen har stor værdi for de fleste af os. Vi bruger meget tid og er parate til at investere en del for at skabe de perfekte rammer for os og vores familie. I 2017 vil det også være populært til boligen at følge tidens trends med flot design, men blandet med arvestykker, loppefund og ting med nostalgi, som betyder noget for os og som kan gøre vores hjem personligt.

luxo livingTrenden i 2017 vil bl.a. være interessen for unikke lamper og porcelæn/fajance. I 2017 vil marmor, messing og jordfarver præge boligen endnu mere.  Marmor findes i flere farver, som helt sikkert vil pynte i indretningen. Den grønne og brune marmor minder meget om naturen, og er perfekt til at skabe liv og glæde til boligen. Den klassiske hvide marmor er stemningsgivende og smuk i enhver indretning.

Det er særligt vaser, lysestager, knager, opbevaring og lamper i messing og kobber, der bliver mere populært. Jordfarver giver en flot og god base i din bolig. Farverne passer til enhver indretning, og sender et signal om kvalitet. Kobber og messing er in i 2017, og giver en masse varme til hjemmet og passer perfekt ind i den nordiske stil.

anja-spottrendsAnja Bisgaard Gaede fra SPOTT trend & business – Trendforsker

SPOTT trends & business har fire spændende trends i kikkerten for boligen 2017.

Lad det skinne

Metal og shimmer har boomet og er fortsat en aktuel og kommerciel trend. Det nye er, at vi kombinerer metallerne og går efter shimmer på forskellige overflader. Så sammensætning af varme metaller som kobber, messing, oxideret og patineret guld skaber det nye spændende udtryk. Metallerne bruges også i både et etnisk og geometrisk formsprog.

Romantik med (uventet) kant

En af de nyere trends er romantik med en uventet kant. Det er en romantisk stil som har fået et twist fra ikke romantiske retninger. Det kan eksempelvis være feminine farver kombineret med mørke nuancer som sort og mørkeblå. Eller det kan være at romantiske mønstre som har fået et filtreret eller udvasket udtryk. Abstrakte og romantiske motiver kombineres og generelt har trenden et behersket pompøst udtryk.

Lyse nuancer hele året

De lyse nuancer af grå, hvid og beige er fortsat populære i Danmark. De kombineres med lyse træsorter, runde former og varme tekstiler. Farveudtrykket er tone i tone nuancer, hvor kontrasterne er fraværende, men forskellige materialer og teksturer til gengæld skaber de interessante detaljer.

Kontrast minimalisme

Den minimalistiske stil er fortsat dominerende for den trendy bolig. Det nye er den tilføjes kontrast-elementer. Det skrabede hvide look tilføjes pludselig en dekoreret detalje eller den farverige og geometriske Bauhaus-stil bliver et element i den minimalistiske trend.

Læs mere om Spottrends.dk her.

Tak for jeres boligtrends 2017-bidrag

Vi fra BedreBoligliv.dk siger først og fremmest tak for de mange fine og spændende forudsigelser om boligtrends 2017. Vi håber, at du som læser har samlet lidt fornyet inspiration til din boligindretning for det nye år. Hvis du gerne vil have professionel hjælp til boligindretning- og styling, anbefaler vi, at du tager kontakt til en eller flere af de ovenstående eksperter. 

Du er meget velkommen til at dele artiklen 🙂

Bemærk: Artiklen er skrevet i 2015, men de samme tendenser gør sig stadig gældende.