casa battlo

Casa Batlló

Når du er i Barcelona, og gerne vil opleve Antoni Gaudis kunstværker på tætteste hold, så vil vi uden tvivl anbefale dig at tage et smut forbi Casa Batlló. Denne mærkværdige bygning er uden tvivl en stor oplevelse!

Faktisk så stor en oplevelse, at vi har besluttet os for at skrive dette indlæg, så du også kan blive overbevist om at besøge Gaudis bygning.

Hvad er Casa Batlló?

Casa Batlló er en bygning, der tilbage i 1877 blev restaureret af makkerparret Gaudí og Jujol. I 1905 til 1907 valgte makkerparret så at ombygge bygningen til det den er i dag. Dengang Gaudí og Jujol byggede og designede bygningen, var den faktisk ment som et bosted, hvor middelklasse-familier.

Vidste du godt, at bygningens lokale navn (Casa dels ossos) betyder ”Huset af ben”? Når du ser bygningen, er du ikke i tvivl om, hvorfor den er blevet opkaldt som den er.

Derfor skal du opleve Casa Batlló

Du skal opleve Casa Batlló, fordi det er en af de bedste måder at lære Gaudí og hans kunstneriske værker på. Derudover er bygningen med tiden blevet et sandt kendetegn hele Barcelona – og dette skyldes især bygningens meget karakteristiske design. Det er ikke for sjovt, at den bliver kaldt for ”Huset af ben”, da facaden mest af alt ligner en masse ben, der går igen på kryds og tværs.

Derudover ser bygningen også helt fantastisk at se indefra, hvor der er tænkt over hver eneste lille detalje. Når du går rundt i indenfor, bliver du virkelig overrasket over, at Gaudí havde fantasi til at designe og udsmykke sådan som han har gjort.

Praktiske oplysninger

Adresse: Passeig de Gràcia, 43

Hjemmeside: http://www.casabatllo.es/

Åbningstid: Alle ugens dage fra 9.00 til 21.00

Pris: Det koster ca. 18 euro at komme ind og se den store bygning. Dog er der gode muligheder for rabatter, hvis I for eksempel rejser i en større gruppe.

Metro: Stå af ved L3 Passeig de Gràcia.