Derfor er det en god idé at have en byggesagkyndig med inde over dit nybyggeri

Dette indhold er sponsoreret

Mange mennesker kan i dag nærmest bygge et nyt hus helt uden at få hjælp fra professionelle – men det er dog ikke alle, der er så heldige at have en håndværker eller gør det selv-person til at hjælpe sig. Og i sådan et tilfælde kan det være en rigtig god idé at få professionel hjælp. Er du én af de heldige, som skal i gang med at bygge drømmehuset, men ikke er helt rustet til at klare det på egen hånd? Så læs med herunder, hvor vi giver dig tre gode grunde til, at du bør have en byggesagkyndig med på råd, når du starter på dit nybyg.

En byggesagkyndig kan spare dig for en masse penge

Den byggesagkyndige kan hjælpe dig med en lang række af forskellige ting, når det kommer til nybyg, boligkøb og ombygning. Det kan være alt lige fra tilstandsrapporter, forsikringer, el-eftersyn, energimærkninger, køberrådgivning, energirådgivning, tilsyn, syn og skøn – for bare at nævne udvalgte områder, som en byggesagkyndig kan være behjælpelig med. Og jo bedre man er forberedt på nogle af de nævnte områder, jo bedre kan man også forberede sit boligbyggeri. For er man ikke helt klar over alle de forskellige regler, når det eksempelvis kommer til el og energi, kan en byggesagkyndig vejlede dig til de bedste og mest økonomiske løsninger.

Den byggesagkyndige kan hjælpe dig med at styre byggeriet

En byggesagkyndig bruger især meget tid på at lave og gennemgå tilstandsrapporter. Skal du i gang med at bygge selv, kan din byggesagkyndige hjælpe dig med byggeprocessen og repræsentere dig over for entreprenør og håndværkere.

Står du derimod overfor et huskøb eller en ombygning, kan du også bruge ham eller hende som en hjælpende hånd, når du skal gennemgå den tilstandsrapport, du modtager i forbindelse med evt. handel, og lave en fuld købergennemgang. Så kan du få kyndig vejledning i forhold til boligens fysiske stand samt de eventuelle fejl og mangler, der måtte være, som skal repareres eller skiftes ud.

Du får mulighed for at slappe lidt mere af under byggeriet

Én af de vigtigste fordele ved at have en byggesagkyndig ind over sit boligbyggeri er for de fleste, at det giver dem mulighed for at slappe lidt mere af under hele processen. For det er ikke alle, der ved lige meget om det at bygge huse – og er det tilfældet for dig, kan det være utroligt rart at vide, at man har en professionel inde over selve byggeriet, som kan træde til og besvare alle de spørgsmål og bekymringer, som man måtte have.