hvad betyder bæreevne

Dyne hvis man sveder meget – Hvad skal du vælge?

Her på BedreBoligliv.dk er vi blevet kontaktet af en læser, der godt kunne tænke sig at vide, hvilken type dyne der var bedst at vælge, hvis man sveder meget. Dette spørgsmål har fået os til at skrive denne artikel, så du og andre nysgerrige også kan få svar på, hvilken type dyne du bør vælge, hvis du har det varmt om natten.

Vi anbefaler:

Ta’ et kig på disse dyne tilbud hos Bedre Nætter

3 anbefalede dyner til dig der sveder meget

BedreBoligliv.dk har haft kontakt til en senge- og dyneforhandler for at høre om, hvilke typer dyner der er værd at vælge, hvis man sveder meget om natten. Forhandleren vi tog kontakt til var Bedre Nætter og de anbefalede følgende modeller til folk, der har det varmere end gennemsnittet, når de sover. Generelt anbefaler forhandleren at vælge en såkaldt ”sval”-dyne, da denne type er køligere at sove med. Rigtig mange forbinder sval med en sommerdyne.

Hvad betyder sval?

Sval betyder ganske enkelt, at din dyne er kølig at sove med. Langt de fleste sommerdyner betegnes som en sval dyne, da den ikke er så varm at bruge. Til folk der sveder meget og generelt har det varmt om natten, så er sval dyner altså et oplagt valg.

Snedronningen – Sval

Dette produkt er desværre udgået af Bedre Nætters sortiment. Hvis du vil se det nyeste sortiment og aktuelle tilbud, så klik her.

sval dyne snedronningen

Snedronningen er en gåsedunsdyne fra det danske Ringsted Dun. Den måler 140×200 (fås også i andre størrelser). Dynen består af 100% europæiske gåsedun og 100% egyptisk bomuldsfintbatist, hvilket giver dig en super blød dyne. Snedronningen er som sit navn en dyne, der er kølig og behagelig at sove med for dig der har det ekstra varmt.

Yderligere info

 • Bæreevne: 13
 • Fyldvægt: 240 g
 • Bolster: Europæisk vår i 100% hvid egyptisk bomuldsfinbatist
 • Certifikater: Oeko-Tex klasse 1, NOMITE og Downafresh

Denne 140×200 model er set til kun 2.199 kr. hos Bedre Nætter.

Klodshans – Sval

Dette produkt er desværre udgået af Bedre Nætters sortiment. Hvis du vil se det nyeste sortiment og aktuelle tilbud, så klik her.

sval dyne klods hans

Klodshans er en sval moskusdundyne også fra det danske Ringsted Dun. Den indeholder 90% moskusdun fra Europa. Derudover består den af 100% bomuldscambric. Klodshans er et oplagt valg, hvis du sveder meget om natten.

Yderligere info

 • Bæreevne: 11
 • Fyldvægt: 500 g
 • Bolster: Hvid 100% bomuldscambric
 • Certifikater: NOMITE, Downafresh og Oeko-Tex klasse

Klodshans 140×200 model er set til billige 1.299 kr. hos Bedre Nætter.

Hyrdinden – Sval

Dette produkt er desværre udgået af Bedre Nætters sortiment. Hvis du vil se det nyeste sortiment og aktuelle tilbud, så klik her.

hyrdinden sval dyne

Hyrdinden er en sval dyne, der består af 90% mosdun. Derudover er den udstyret med 100% hvid egyptisk bomuldsbatist. Denne model er ekstra kølende at sove med.

Yderligere info

 • Bæreevne: 11
 • Fyldvægt: 240 g
 • Bolster: Europæisk vår i 100% hvid egyptisk bomuldsfinbatist
 • Certifikater: Downafresh, NOMITE og Oeko-Tex klasse 1

Denne 140×200 model er set til kun 1.799 kr. hos Bedre Nætter.

Se det resterende dyneudvalg hos Bedre Nætter

Hvis du gerne vil se flere dyner, der nødvendigvis ikke er de bedste, hvis du sveder meget, så kan du følge nedenstående link og gå direkte til Bedre Nætters udvalg.

Vi anbefaler:

Ta’ et kig på disse dyne tilbud hos Bedre Nætter

Undgå at svede for meget om natten med disse enkle tips

Udover at vælge en dyne, der ikke gør det alt for varmt for dig om natten, så er der også en række andre tips du kan gøre brug af for at få en køligere søvn. Disse tips er nærmere beskrevet herunder.

Køb dig en topmadras i latex

En topmadras i latex er en super investering for dig, der sveder meget. Latex er nemlig et kølende materiale, der samtidig sørger for, at kroppen har de bedste forudsætninger for at ånde og være afkølet.

En latex-pude kan også hjælpe dig

Ligesom med en latex topmadras så kan en latex pude også hjælpe dig. Den fungerer på akkurat samme måde som topmadrassen. Den hjælper dig effektivt med at komme af med varmen samtidig med, at den virker kølende. Derudover er den også yderst behagelig at sove med. 

Tag dig et koldt bad, inden du går i seng

Det kan være en ganske god ide at køle dig selv lidt ned ved at tage et koldt bad, inden du går under dynen. Det kolde vand får din kropstemperatur til at falde en smule, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du døjer med at svede om natten. 

Sørg for at have noget køligt vand du kan drikke

I mange tilfælde kan det være en kæmpe hjælp at drikke lidt koldt vand i løbet af natten. Når du sveder, så bliver du typisk meget tørstig, da kroppen mister noget af sit væske. Derfor skal du forsøge så vidt muligt at holde kroppens væskebalance intakt, så du undgår de helt store svedeture.

Dyne hvis man sveder meget? Vi håber, at du har fået svar på dit spørgsmål. Hvis du har en kommentar eller lignende, så er du velkommen til at skrive til os i feltet herunder.