gave til whisky elskere

Gave til whisky elskere

Har du en whisky entusiast i familien eller vennekredsen, som snart fylder år eller på anden vis fortjener en fantastisk gave? I denne guide får du 6 skarpe idéer til en perfekt gave til whisky elskere, så du er sikker på at ramme plet.


Vil du give den BEDSTE whisky-gave?

Så anbefaler vi TrueStory.dk – Danmarks største webshop med oplevelsesgaver.

Se alle whisky-oplevelsgaver her.


Whisky er i sig selv en større videnskab, og enhver whisky elsker kan få masser af tid til at gå med at dykke ned i historierne bag de enkelte whiskyer, prøve at smage på forskellige whiskyer og i det hele taget beskæftige sig med brygning eller whiskyen i sig selv.

Whisky kommer oprindeligt fra Skotland, hvor det bliver dyrket, brygget og destilleret i stor stil. Desværre er det ikke altid lige til at sende manden, kammeraten eller svigerfaren afsted til det skotske højland – og hvad gør du så?

Jo, du bruger de 6 gode forslag til en gave til whisky elskere herunder, så du kan glæde og imponere gavemodtageren og stadig holde vedkommende indenlands.

Tap din egen whisky

I Køge ligger der et helt særligt whiskydestilleri – nemlig Braunstein. Selve destilleriet vender vi stærkt tilbage til i næste gaveidé, men lige nu kigger vi nærmere på deres tilbud om at tappe sin egen whisky.

Med et gavekort til whiskyelskeren til denne oplevelse, giver du vedkommende mulighed for at bruge alle sine sanser og prøvesmage den anmelderroste Braunstein Whisky.

Vedkommende kommer til at smage på forskellige whiskyer i løbet af dagen, og som det helt særlige får han lov til at tappe whisky fra den variant, han synes bedst om. Han kan således fylde en lille flaske op til sig selv, som han får lov at tage med hjem.

Whiskysmagning hos Braunstein

Som lovet ovenfor bliver vi lidt hos Braunstein i Køge. Dette danske whiskydestilleri har vundet adskillige priser for sine whiskyer, og du har muligheden for at sende gavemodtageren afsted på en spændende whiskysmagning i det hyggelige destilleri.

Brødrene Braunstein, som står bag destilleriet, byder velkommen indenfor til en velsmagende og interessant dag med whiskysmagning i stor stil.

Dette er den helt perfekte gave til whisky elskere, da man virkelig får lov at smage på lidt af hvert og dermed udvider sin horisont inden for emnet.

Ud over whiskysmagningen byder oplevelsen også på spændende historier om opstarten af destilleriet, de særligt udvalgte ingredienser og råvarer samt de flotte whiskyfade.

Jack Daniel’s Old no. 7-metalskilt

Enhver whiskyentusiast vil elske at vise deres passion frem i hjemmet. Dette kan gøres via særlige whiskyflasker, men det kan også nemt gøres med et flot og rustikt metalskilt som dette Jack Daniel’s Old no. 7-skilt.

Den traditionelle bourbon fra Tennessee i det sydlige USA har præget mange whiskyer og whisky elskere gennem tiden, og med dette skilt på væggen i dagligstuen eller på hjemmebaren vil gavemodtageren stolt kunne vise sin hobby frem.


Vil du give den BEDSTE whisky-gave?

Så anbefaler vi TrueStory.dk – Danmarks største webshop med oplevelsesgaver.

Se alle whisky-oplevelsgaver her.


Skiltet har et mål på 20 x 30 cm, så det vil passe ind stort set alle steder. Derudover er skiltet lavet i solidt metalmateriale og er desuden designet i de klassiske sorte og hvide farver.

Normann Copenhagen whiskyglas

Hvis din udsete gavemodtager holder af at smage på spændende whiskyer i ny og næ, så vil denne pakke med 2 stk. Normann Copenhagen whiskyglas falde i god jord.

De unikke whiskyglas er nøje udtænkt og designet af Rikke Hagen, som er kendt for sine elegante og meget fremtrædende glasprodukter.

Med et Normann Copenhagen whiskyglas vil både smag, aroma og temperatur smelte sammen og skabe en fantastisk helhedsoplevelse – den perfekte gave til whisky elskere.

Glassene vil komplimentere barskabet i hjemmebaren, stuen eller køkkenet godt, og de kan derfor stilles pænt op sammen med øvrige glas til bl.a. cognac, likør og lignende drikke.

Specialfremstillede whiskyglas har til formål at fremme både smag og aroma i whiskyen, og de er således af væsentlig anderledes kvalitet og karakter end billige, almindelige glas.

Den Store Bog Om Whisky

whiskysmagning hos Braunstein Bryghus

Der findes mange gode gaveideer til whiskyelskere. En af de bedste er en whiskysmagning.

Hvis det skal være ekstra nørdet og interessant, så kan vi anbefale denne klassiker af en bog; nemlig Den Store Bog Om Whisky. Den er nu lavet i sit 3. oplag og er blevet opdateret med nye spændende destillerier, deres lokaliteter rundt om i verden samt en enorm mængde grundlæggende viden om whisky.

Så hvis gavemodtageren holder af at læse og fordybe sig i whiskyrelaterede emner, vil denne gave være helt perfekt. Vedkommende kan passende skænke et godt glas whisky op til sig selv, slå benene op i sofaen og så ellers gå i gang med siderne i denne populære whiskybog.

Bogen byder på en stor smagsguide til omkring 300 forskellige whiskyer fra hele verden. Med 200 smukke farvebilleder bliver læseren spændt guidet igennem en verden af whisky og kan således læse om destilleringsmetoder, destillerier, ingredienser, nationale traditioner og meget mere.

Bogen kommer desuden godt og grundigt ind på alle slags whiskyer – lige fra den skotske whisky og den irske whiskey til den amerikanske bourbon og japanske whisky.

Få dit eget whiskyfad

Vi slutter vores liste af med en oplevelse ud over det sædvanlige – den koster en smule mere end nogle af de øvrige gaver på listen, men den er bestemt alle pengene værd, hvis gavemodtageren er en vaskeægte whiskyentusiast.

Enhver whiskyelsker drømmer nemlig om at få lov at brygge, lagre og tappe sin egen whisky. Det er den ultimative prøve og oplevelse, og derfor har vi selvfølgelig også taget denne idé med på listen.

Hos Trolden Bryghus i Kolding kan man nemlig få sit eget whiskyfad med 8 liters whisky. Selve processen foregår således, at gavemodtageren kan besøge bryghuset 6 gange – hhv. én gang hvert halvår hen over de 3 år, som det tager at lave lagre whiskyen færdig.

I løbet af perioden kan whiskyelskeren komme forbi og smage på sagerne, og vedkommende kan løbende tappe flasker af fadet, hvis han ønsker det.

Det er en fornøjelse og en perfekt gave til whisky elskere at følge den udvikling, som whiskyen gennemgår fra råsprit til færdig whisky, og du vil med garanti ramme plet med denne gave.