guide til den perfekte barbering

Guide til den perfekte barbering

Har du problemer med irriteret hud, barberknopper, sår eller andet, når du har barberet dig? Hvis ja, så skyldes det højst sandsynligt, at du ikke barberer dig ”godt nok”.

Denne guide til den perfekte barbering vil lære dig at lave en barbering i verdensklasse. Det er faktisk ikke så svært at gøre barberingen til en sand fornøjelse , og du vil uden tvivl blive meget glad for resultatet.

Efter at have læst denne guide til den perfekte barbering, vil du med stor sandsynlighed være i stand til at barbere dig uden, at du skal døje med sår, irriteret hud, barberknopper eller lignende.

Skal du bruge barbermaskine eller skraber til den perfekte barbering?

Rigtig mange vælger at bruge en barbermaskine, da den sikrer et hurtigt og fornuftigt resultat. Dog er barbermaskinerne dyre, og de ikke nær så effektive som en god barbering med skraber.

Derfor anbefales det at bruge en skraber til den ”perfekte barbering” – altså en såkaldt vådbarbering. Med en vådbarbering får du et meget glat og tilfredsstillende resultat.

Inden du går i gang med barberingen

Inden du tager det første skrab på huden, er det vigtigt at kende til dit skægs groretning. Hos langt de fleste mænd gror skægget på halsen opad og skægget over kæben nedad.

Som hovedregel bør du altid barbere MED hårene, da du på den måde undgår indgroet hår. Når du har barberet med hårene et par gange, kan du godt tage et skrab mod hårene for at gøre din hud helt glat.

Det skal du bruge til den perfekte barbering

Nedenstående kan købes hos made4men.dk og menscare.dk.

 • Ansigtsscrub
 • Pre-Shave Oil
 • Barberskum/barbergel
 • Barbermaskine/skraber
 • Toner
 • Aftershave balm

Trin for trin: Sådan laver du den perfekte barbering

 1. Vask ansigtet med en scrub.

  Vask ansigtet med en scrub.

  Vask af ansigtet

Barberingen kommer til at forløbe meget nemmere, hvis dine ansigtshår er varmet op og blødgjort. Derfor er det en god ide at foretage barberingen lige efter badet. Som alternativ kan du vaske dit ansigt med lunkent vand eller ligge en varm klud henover ansigtet.

Til vask af ansigtet kan det anbefales at bruge en scrub med henblik på at få døde hudceller og andet skidt væk fra ansigtet.

 1. barbergel

  American Crew laver en rigtig god barbergel.

  Barbergel- eller skum

Nu er det blevet tid til at smøre barbergel- eller skum i ansigtet. Det anbefales at smøre et tyndt lag på ansigtet uden at bruge for meget.

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra og gøre barberingen ekstra god, er det en super god ide, hvis du benytter dig af en pre-shave oil, inden du smører barbergel- eller skum i ansigtet. Pre-shave olien blødgør dine hår, hvorfor de bliver nemmere at barbere af.

 1. Barberingen

Når du barberer, skal du vide, at korte skrab er bedre end lange skrab. Derudover anbefales det også at starte med bakkenbarterne, hvorefter du går til halsen og slutter af med dine kinder og læber.

Husk at skylle din skraber under varmt vand med jævne mellemrum, så bladene ikke tilstoppes. Som hovedregel bør du skifte dit barberblad efter 3-4 barberinger med henblik på at undgå skægpest.

 1. Luk hudens pore med koldt vand

Når barberingen er slut, er det blevet tid til at lukke hudens pore ved at skylle ansigtet med koldt vand. Når du har skyllet med koldt vand, er det en god ide at tage et RENT håndklæde og duppe din hud tør med. Du bør for alt i verden undgå at bruge et beskidt håndklæde og skrubbe din hud.

Hvis du gerne vil have prikken over i’et med, bør du forkæle dig selv med en ansigtstoner. Med en toner får du lukket hudens pore helt og fjerner samtidig det snavs der måtte sidde.

 1. aftershave

  Luk porene med en god aftershave.

  Afslut med aftershave balm

Nu er du sådan set næsten i hus med din perfekte barbering. Det eneste du mangler er at påføre noget aftershave balm på din barberede hud. Aftershave balmen går ind og fugter din hud og samtidig med til at hele din hud for eventuelle sår og rifter.

Andre gode råd

Hvad siger den professionelle barberer?

Undgå døve barberblade

Døve barberblade bidrager ikke just til den perfekte barbering. Derfor er det vigtigt, at du udskifter dem efter 3-4 barberinger. Derudover er det også meget essentielt, at du sørger for at rense dine skrabere og barberblade med varmt vand og får rystet dem tørre efterfølgende.

Gør barberingen til et old-school ritual

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af din barbering, kan du med fordel købe dig en barberkost og noget barbercreme. Det giver en helt anden og mere mandlig følelse at smøre cremen ud med en old-school kost. Derudover fejler en kop kaffe og lidt jazz på anlægget bestemt heller ikke noget, når du skal barbere dig.