gulv

Kan mit gulv slibes eller skal der lægges nyt?

Trægulve er smukke og har personlighed. Årsagen er træ er et naturprodukt, der har karakter, og som giver en fin baggrund for enhver indretningsstil. Et trægulv er relativt nemt at gøre rent, men det kræver ekstra pleje fra tid til anden, hvis det skal holdes sig stærkt og smukt gennem mange år. En gang i mellem vil der ske det, at der vil være sket så stort slid, eller der kan være opstået ridser eller være kommet hakker i gulvet, at det vil være nødvendigt at overveje at slibe gulvet ned og give det ny overfladebehandling.

Et nyslebet og overfladebehandlet trægulv er så smukt som nyt, og det gør igen rengøringen lettere, når gulvet er blevet jævnt og glat igen. Når dit gulv er nyslebet, kan du selv vælge, hvilken overfladebehandling, du vil give dit gulv. Uanset hvilken behandling det havde fået før afslibningen, så kan du selv bestemme, om du vil sæbe- eller oliebehandle, eller om du vil have dit gulv lakeret.

Der er både fordele og ulemper ved de forskellige typer af overfladebehandling, og det er en god idé at få hjælp hos en professionel fagmand, inden du beslutter dig for den ene eller den anden. Det kommer lidt an på, hvilken type trægulv der er tale om, og så kommer det naturligvis også an på, hvad du selv synes bedst om.

Få hjælp fra en professionel gulvmand

Hvis du er i tvivl om, om dit gulv kan tåle at blive slebet ned, bør du også få råd fra en fagmand, for det kommer an på, hvor tykt gulvet er, og hvor omfattende en gulvafslibning, der er brug for. Det kan somme tider være nok at rense trægulvet grundigt og behandle med sæbe eller olie, så du kan udsætte afslibningen lidt. Til gengæld er der ikke så meget at gøre, hvis dit gulv er lakeret og meget slidt.

Måske synes du, at det er en opgave, du selv kan klare, men det er risikabelt at slibe sit gulv selv, for det er sværere, end man tror at slibe forsigtigt og ensartet. Man kan godt leje en slibemaskine, men man risikerer let at slibe mere af end det var planen, og måske endda mere end dit gulv kan klare, og det er super ærgerligt, hvis man kommer til at ødelægge sit gulv, fordi man ville spare penge. Så er der pludselig ikke andet for end at lægge et nyt gulv.

Derfor giver det god mening at tage fat i en professionel gulvmand, der med sikkerhed leverer et perfekt resultat, så dit trætte og slidte trægulv bliver smukt igen.

Hvis gulvet tåler slibning kan et nyt gulv vente

Det er dyrt at lægge ny gulv, så det er selvfølgelig altid at foretrække, hvis man kan nøjes med at slibe sit gulv. Hos LC Gulve kan man få den nødvendige rådgivning, så dit gulv får netop den behandling, det har brug for, hverken mere eller mindre. Herfra kører den professionelle gulvmand ud og giver tilbud i området omkring Horsens og Vejle.

En professionel gulvmand kan bedømme, hvad dit gulv har brug for, og om det kan tåle en nedslibning mere. Så løber du ikke nogen unødig risiko ved at forsøge at gøre det selv, og den pris, I aftaler, er den pris, du ender med at skulle betale.

Husk, at det altid er en god idé at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne ydelse og pris fra flere firmaer. Søg for eksempel på internettet efter gulvfirmaer i dit lokalområde, for det giver dig lidt at vælge imellem, og tit kan du også finde anmeldelser af håndværkerfirmaer, så du ved, hvem du trygt kan gå til, og hvem du gør klogest i at undgå.

Læs også:

Støbning af gulv – Se priser og få gode tilbud på gulvstøbning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *