Køkkentrends 2015/2016

Det er stadigvæk den hvide farve der primært bliver valgt når der skal vælges køkken rundt omkring i de danske hjem. Hvid grebsfri, hvid højglans og hvide køkkener med romantiske udskæringer, eller blot en hvid mat glat låge. Hvid er saliggørende og hvid er helt sikkert foretrukket fordi den giver mulighed for at tillægge køkkenet en personlig stil vha. nips, pynt og køkkenudstyr der løbende kan udskiftes uden at det koster dyre fornyelser på køkkenet.

Der er dog i 2015 sket lidt fornyelse blandt alt det hvide … Modefarver der blandes nonchalant ind i køkkenet og andre skabs­opstillinger bliver nu efterspurgt, og trenden ser faktisk ud til at blive mere end blot en forbipasserende dille på hele køkkenmarkedet. Hos www.kitchn.dk har man i samarbejde med designere og farveeksperter fundet frem til følgende farver der kan vælges i både mat og højglans udførsel.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 16.54.56

Hvordan farverne kombineres i de givne opstillinger, er det kun fantasien der sætter en grænse for. Det er modigt at blande flere farver i en opstilling, men med en smule omtanke, kan man faktisk slippe godt fra det, og dermed få en unik løsning der er både trendy men også personlig og og tidløs. Eksemplet herunder viser en reolløsning i et køkken­alrum, med en grebsfri køkken­opstilling i baggrunden.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 16.54.47

Der er også en stigende tendens til at lave åbne reoler i køkkenerne. For få år tilbage var det højest enkelte vinreoler med skrå hylder eller afslutningsreoler der blev brugt, hvor der idag, mere og mere anvendes træfarvede reoler i mange størrelser med vidt forskellige placeringer i køkken­rummet. Reolerne bliver brugt som designelementer med et praktisk formål og i en bestemt træsort, meget ofte for at understrege en bestemt træsort der går igen i hele boligen. Herunder er det et støvet mat grønt køkken fra www.kitchn.dk, med åbne reoler i hvid eg.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 16.54.42