Kunsten at skabe tillid til boligkøbere

En gensidig tillid mellem boligkøbere og boligsælgere er langt fra en selvfølge i bolighandler.

I dag er det meget almindeligt, at især uerfarne boligkøbere er forsigtige og tager deres forholdsregler, når de skal finde drømmeboligen. Du kan ikke ændre på, at boligkøbere går forsigtigt til værks, men du kan til gengæld gøre noget for at skabe tillid til køberne.

Vær åben og ærlig

Det er nemmere sagt end gjort at skabe tillid til kritiske boligkøbere, men intet er umuligt. Det første gode råd går på at være åben og ærlig, da man kommer længst med åbenhed og ærlighed i alle situationer. Derfor bør du svare ærligt på alle de spørgsmål, der måtte opstå.

Det kan være fristende at lyve en smule for at opnå et hurtigt boligsalg, men det kan sjældent betale sig at være uærlig. Fokusér på at fremhæve de positive sider ved din bolig, men vær heller ikke bange for at fremhæve nogle mindre positive sider, hvis køberen spørger ind til konkrete forhold.

Får køberen en fornemmelse af, at du pynter på sandheden, så får du næppe skabt den tillid, der skal til for at sælge en bolig.

Få udarbejdet og fremvis alle relevante rapporter

Tom snak skaber ikke tillid, men det gør gennemarbejdede rapporter til gengæld. Enhver fornuftig boligkøber vil gerne have dokumenteret, at din bolig er i lige så god stand, som du påstår. Det kan dokumenteres med forskellige rapporter, heraf disse:

  • Tilstandsrapport (valgfri)
  • Energimærkningsrapport (lovpligtig)
  • El-rapport (valgfri)

Opsummeret er det lovpligtigt at få lavet en energimærkningsrapport, mens det er valgfrit, om man vil have lavet en tilstandsrapport og en el-rapport, men hvorfor ikke få lavet alle tre rapporter? De forskellige rapporter medfører højere udgifter ved dit boligsalg, men pengene er givet ganske glimrende ud.

Du har med ovennævnte rapporter mulighed for at dokumentere for alle dine påstande, og netop dokumentation er guld værd, når der skal vækkes tillid hos køberne. Er du overbevist om vigtigheden af gyldig dokumentation, så klik her og bestil en eller flere rapport(er).

Brug en professionel ejendomsmægler

De fleste boligsælgere vælger at alliere sig med en ejendomsmægler, når der skal findes en køber til boligen. Det bør du også gøre, da ejendomsmæglere netop er eksperter i at skabe tillid til boligsøgende danskere.

Hyrer du en kompetent og erfaren ejendomsmægler, så kan du stole trygt på, at alt forløber professionelt. De danske ejendomsmæglere har nemlig helt styr på, hvilke knapper man skal trykke på for at skabe tillid.

Er det første gang, du skal sælge en bolig, og viser du derfor usikkerhed over for køberne, så risikerer du, at køberne bliver utrygge. Det er ingenlunde hensigtsmæssigt, men den slags udfordringer slipper du for, hvis du allierer dig med en ejendomsmægler.

Vær tålmodig og undgå at stresse køberne

Der er stor forskel på, hvor tålmodige vi mennesker er, men de fleste mennesker kan være tålmodige, hvis de gør sig umage. Uanset om du er tålmodig anlagt eller ej, så bør du undgå at blive alt for utålmodig og stresset, når du skal sælge din bolig.

Din målsætning er helt naturligt at få afsat din bolig hurtigst muligt, men du opnår ikke nødvendigvis et hurtigere salg ved at stresse køberne. Når du har vist din bolig frem for potentielle købere, så skal du acceptere, at de skal tænke over tingene, før de evt. skriver under på en købskontrakt. Det er en stor beslutning at købe en bolig, hvorfor det sjældent er noget, man kan tage stilling til med det samme.

Har du tendens til at blive stresset og utålmodig i pressede situationer, så lad din ejendomsmægler klare alle de opgaver, som du ikke har overskud til at håndtere. Der er jo ingen grund til at lade din utålmodige side ødelægge et potentielt salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *