la rambla i barcelona

La Rambla (Ramblaen)

En af de største og mest populære kendetegn ved Barcelona er uden tvivl La Rambla. Ramblaen, som den populært kaldes på dansk, er en kæmpe gade, der mest af alt minder om Strøget i København – bare mange gange større.

Da La Rambla efter BedreBoligliv.dks mening er en seværdighed i sig selv, har vi valgt at skrive dette indlæg om den, så du kender lidt til den store ”gågade” inden du selv skal gå op og ned ad den.

Fakta om La Rambla

Ramblaen er ca. 1,2 kilometer lang, hvis du måler fra Port Vell (tæt ved havnen) og op til Placa de Catalunya. Hvis du står med ryggen til Placa de Catalunya og kigger mod Port Vell, så vil du på din venstre side have bydelen Barri Gotic (også kendt som det gotiske kvarter) og på den højre side Raval bydelen.

En overflod af menneskestatuer og blomsterbutikker

Når du går op og ned ad den store gade kan du opleve et væld af menneskestatuer og blomsterbutikker. Menneskestatuerne er flot klædt ud i forskellige dragter, der virkelig er livagtige (hvis du er heldig kan du se Charles Chaplin og Michael Jackson). Du skal dog passe på, da du nemt kan få et chok, når statuerne pludselig bevæger sig.

Udover menneskestatuer så kan du også finde en masse blomsterbutikker, der er placeret langs Ramblaen. Hvis du gerne vil imponere din kæreste eller kone, så kan du med fordel købe en flot buket spanske blomster hos en af de mange handlere.

Det perfekte sted at ”opleve” Barcelona

La Rambla er et super godt sted at befinde sig, hvis du gerne vil opleve Barcelona på tætteste hold. Gaden er altid fuld af liv og glade dage, og den catalanske ånd får lov til at boltre sig på livet løs.

I cafeerne og restauranterne langs Ramblaen sidder der typisk en masse ældre cataloniere og nyder deres kaffe samtidig med, at de diskuterer gårsdagens fodboldkamp. Hvis du gerne vil gøre dig gode venner med de ældre cataloniere, så skal du blot sige, at du elsker Barcelona og kommer fra samme land som Allan Simonsen og Michael Laudrup. Den virker hver gang!

På Ramblaen er der fantastiske muligheder for shopping

Hvis du godt kan lide at svinge dankortet og købe nyt kluns til dig selv, så er La Rambla helt perfekt. Langs den store gade finder du et hav af forskellige butikker – både mærkevarer og mindre kendte mærker.

Der er så at sige noget for enhver smag. Du kan hurtigt komme til at bruge et par timer, hvis du giver dig i kast med at gå på shopping op Ramblaen. Så hvis du er en mand, og ikke er så glad for din kone eller kærestes shopping, så kan det i den grad anbefales at finde en god cafe, hvor du kan få serveret en iskold cerveza imens din bedre halvdel tonser rundt i butik efter butik.

Husk at besøg La Boqueria

Noget du absolut ikke må gå glip af, er det store og berømte madmarked La Boqueria. Dette marked er uden tvivl et besøg værd. På markedet kan du nemlig se og købe en masse friske fisk fra Middelhavet lige uden for Barcelona.

Derudover kan du også se og købe en masse spændende sydlandsk frugt og smage på nogle af de fantastiske smoothies. Markedet bliver dagligt besøgt af tusindvis af mennesker og de lokale cataloniere handler der typisk hver dag.

Du kan i øvrigt også finde en masse spændende krydderier, hvis det har interesse.

Et godt råd

Da Ramblaen er kendt for at være tætbefærdet, så er det en god ide at sikre sig ekstra godt mod lommetyve. Derfor bør du holde et skarpt øje på dine ejendele imens du befinder dig på La Rambla. En bæltetaske er en fantastisk god ide at tage på, da du i denne kan gemme pung, mobil osv.