mal selv vægge

Mal selv vægge og loft i dit hjem

Stadig flere danskere er gået med på ”gør-det-selv”-trenden. Det ses indenfor mange områder – blandt andet forskellige byggeprojekter og diverse tiltag indenfor boligindretning.

En at de steder, hvor vi altid har været aktive i forhold til at ”gøre det selv” er, når der skal males. En uddannet maler løser selvfølgelig opgaven på bedste vis, men vi ved alle, at en uddannet håndværker ikke er billig – derfor vælger mange at lave malerarbejdet selv. Det er meget forståeligt, da der er mange penge at spare ved at gøre det på denne måde.

En uddannet og faglært maler klarer som regel opgaven meget hurtigere, en du selv kan gøre. En håndværker koster imidlertid penge, hvorfor mange har kastet sig over at male selv, når det drejer sig om opgaver i private hjem. Tiden er ikke altid altafgørende, når det drejer sig om opgaver i det private hjem – og det giver en vis tilfredsstillelse at have lavet arbejdet selv. Når dette kan kombineres med en større økonomisk gevinst, er der ikke meget at betænke sig på.

Få råd og vejledning fra din farvehandler

Inden du kaster dig ud i et større eller mindre malerprojekt, bør du konsultere en kompetent farvehandler. Der er ikke noget værre end at bruge mange timer på at forskønne hjemmet – og bagefter opdage, at resultatet ikke er blevet helt så godt, som du håbede på.

Sådanne skuffelser kan udgås, hvis du forinden har konsulteret en farvehandler, der kan rådgive dig om forbehandling og påføring af malingen.

Farvehandleren kan også vejlede dig om, hvilket produkt der egner sig bedst til det projekt, du skal i gang med. Det er ikke optimalt at bruge den samme slags maling til køkken, stue og badeværelse. Der er stor forskel på de forskellige malingtyper med hensyn til kvalitet og glans – ligesom ikke alle typer maling passer til for eksempel ”våde” rum som køkken eller badeværelser.

En af de oftest begåede fejl i forbindelse med at male selv er, at forarbejdet ikke er gjort ordentligt. For at opnå det perfekte resultat er det vigtigt, at grundarbejdet er i orden. Her kan en erfaren farvehandler vejlede dig om, hvordan du sikrer det bedste underlag for den maling, du har valgt til netop din opgave.

En ordentlig afrensning og slibning er – kombineret med en passende grundmaling – oftest det, der giver det optimale resultat af malerarbejdet. Et ordentligt forarbejde sikrer, at dit arbejde holder i mange år – og giver det resultat, som du kan glæde dig over i mange år fremover.

Farvehandleren har maling til alle formål

Udover de uundgåelige maleropgaver med opfriskning af vægge og lofter i de indendørs rum i hjemmet, skal der males og vedligeholdes mange andre steder.

Har du hus, skal der også vedligeholdes og males udvendigt. Det er både vinduer, udhæng, garage og eventuelle hegn og stakitter, der med passende mellemrum skal friskes op – både af hensyn til udseende og holdbarhed.

Uanset hvilken opgave du skal i gang med, kan det betale sig at kontakt din farvehandler, inden du går i gang. Her vil du få den vejledning, der gør dit arbejde lettere – og sikrer dig det resultat, som du kan glæde dig over i mange år.

Det giver dig en stor fordel, at du har købt din maling, grundrens, pensler, ruller og sandpapir hos en anerkendt farvehandler. En seriøs farvehandler fører kun produkter i en kvalitet, som de selv står inde for, hvorfor du altid vil have de bedste produkter til rådighed.

Gå derfor en runde i dit hjem, tjek dit udvendige træværk eller båden og beslut dig for, hvad din næste maleropgave skal være. Kontakt dernæst din farvehandler og få netop de produkter der sikrer dig et perfekt og professionelt resultat.

Læs også: Maling af døre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *