manglende sexlyst

Manglende sexlyst – Gælder det også dig?

Tusindvis af danskere er ramt af det man populært sagt kalder for manglende sexlyst, hvilket er lidt af et problem, da det går udover parforholdet og livskvaliteten generelt.

Heldigvis er der en lang række tiltag som du kan gøre brug af, hvis du føler dig ramt af manglende lyst til sex. I denne artikel kan du finde en masse spændende viden, råd og tips, der uden tvivl kan hjælpe dig med at få lysten tilbage!

Få professionel og effektiv hjælp af en sexolog

få sexlysten tilbageEn af de bedste metoder du kan gøre brug af, hvis du godt vil have sexlysten tilbage hurtigst muligt, er at kontakte en professionel sexolog. Og nu tænker du sikkert, at du ikke har tid, råd og lyst til at skulle besøge en sexolog et par gange om måneden for at snakke – men slå lige koldt vand i blodet.

Du kan få professionel hjælp direkte via computeren af, hvilket betyder, at du kan sidde alene og i trygge omgivelser og få hjælp. Selvom terapien foregår via computeren, så får du alligevel uhyre meget ud af det.

En af de sexologer som er ekstra dygtig til at hjælpe dig med manglende sexlyst via computeren/internettet er Maj Wismann.

Hvem er Maj Wismann?

Maj Wismann er en såkaldt websexolog, der hver eneste dag hjælper et hav af danskere med forskellige problemstillinger inden for sex og samliv. Hun er faktisk en af Danmarks bedste til sit fag!

Få sexlysten tilbage med Maj Wismann og hendes 4 moduler

Websexologen Maj Wismann har lavet en skræddersyet workshop for dig, der gerne vil have sexlysten tilbage. Workshoppen består af 4 moduler, der skridt for skridt lære dig at få lysten tilbage og beholde den for resten af dit liv.

Hvis du vil, så kan du komme i gang med hendes workshop på nettet allerede i dag – og så til overkommelig pris. Følg linket herunder og læs meget mere om Maj samt hvordan hun kan hjælpe dig.

Få sexlysten tilbage allerede i dag med hjælp fra Maj Wismann

Hvorfor bliver du ramt af manglende sexlyst?

Der kan være rigtig mange grunde til, at du mangler lysten til sex. Typisk har det meget at gøre med din dagligdag og din livsstil. Herunder kan du se de hyppigste årsager til manglende sexlyst.

  • Du arbejder for meget og føler dig stresset. Stress kan i den grad være med til at dræbe dit sexliv. Husk at sex hjælper positivt på stress.
  • Du lever for usundt og har derfor ikke det fornødne overskud til at dyrke sex. Prøv at spis lidt sundere og dyrk lidt motion, det plejer i den grad at hjælpe på lysten.
  • Har dig og din partner det godt med hinanden? Hvis I tit og ofte skændes, er småsure og lignende, så går det uden tvivl udover sexlysten.
  • Hvis du føler, at dig og din partners sexliv er gået lidt i stå og du derfor har mistet lysten, så gør endelig opmærksom på det over for din partner. Jo mere ærlige I er over for hinanden, jo nemmere bliver det at få lysten tilbage i fællesskab.
  • Manglende sexlyst kan også skyldes, at din partner har taget et par kilo på, og derfor ikke fremstår ligeså attraktiv som tidligere. Løsningen på dette er at fortælle din partner sandheden, selvom det gør ondt.

samliv

Sådan får du sexlysten tilbage

Det absolut første du skal gøre for at få sexlysten tilbage er at erkende over for dig selv og din partner, at du har et problem – nemlig manglende lyst til sex. Når dette er erkendt, kan I i fællesskab løse problemet stille og roligt uden at skulle føle skam. Noget af det vigtigste i et parforhold er ærlighed, og det gør sig i den grad gældende i en situation, hvor det handler om noget så personligt og intimt som sex.

Overvej at ændre din livsstil

Manglende sexlyst kan i mange tilfælde hænge sammen med en for usund og uoplagt livsstil. Hvis du føler dig stresset, spiser usundt og nærmest aldrig får dyrket motion, så vil dit niveau af overskud højest sandsynligt være helt i bund.

Ved at spise lidt sundere og dyrke lidt motion, kan du virkelig hjælpe dig selv med at få lysten tilbage. Der er ingen som siger, at du skal løbe et halvmaraton hver eneste dag og kun spise det sundeste af det sundeste.

I langt de fleste tilfælde skal der ikke så meget til før du begynder at føle et større overskud. Derfor bør du overveje at leve lidt sundere, hvis du har en manglende lyst til sex.

Tal med din partner

Et af de bedste råd du kan følge er dette. Kommuniker med din partner når du har et problem – og det gælder også problemer med lysten til ham eller hende. Ved at tale med din partner erkender du over for dig selv og ham eller hende, at du gerne vil have noget hjælp til at få lysten tilbage – og det er en rigtig vigtig erkendelse.

Tænk på at det også går udover din partner, at du ikke har lyst til sex. Derfor er det et problem I skal løse i fællesskab. Kommunikation og ærlighed er vejen frem.

Det er måske en lidt søgt sammenligning, men det er ikke for sjov, at latinoer eftersigende har noget af det bedste sex efter et stort skænderi – for i skænderiet kommer alle sandhederne frem via en lidt aggressiv, men også ærlig kommunikation.

maj wismann sexlyst

Maj Wismann kan via et online forløb hjælpe dig med at få sexlysten tilbage

3 tips til at få lysten tilbage allerede i dag

  1. Gå eller løb en god tur i det fri. Motion og frisk luft har en positiv virkning på lysten til sex.
  2. Ta’ en snak med din partner. Fortæl din partner hvordan du har det. Fortæl at du gerne vil have støtte af ham eller hende til at få lysten tilbage. Med kommunikation og ærlighed kan du nå rigtig langt.
  3. Skær ned på de usunde madvarer og spis sundt. Sund mad vil give dig et større overskud i hverdagen, og det vil med garanti kunne mærkes i soveværelset.

Hvad er sexlyst helt konkret?

Rigtig mange sexologer definerer sexlyst som en biologisk mekanisme eller ur-kraft, hvis formål er at få os til at forplante os på jorden. Helt basalt er lysten til sex et dyrisk behov vi mennesker har – og altid har haft. Dog har vi mennesker ikke altid sex med graviditet og forplantning for øje, men selve grundbehovet og lysten stammer altså fra vores dyriske instinkter.

Eksperter siger, at lysten til sex faktisk eksisterer fra fødslen til døden. Hvor meget lyst vi har til sex varierer selvfølgelig gennem livets forskellige stadier. Som tidligere nævnt er vores behov for seksuel samkvem en biologisk mekanisme/ur-drift, der eksisterer i alle mennesker. Det er et behov vi ikke kan leve uden. Hvis ikke behovet for sex eksisterede, ville menneskeheden dø langsomt, da ingen havde lysten til at forplante sig.

par

Med fornyet sexlyst puster du nyt liv i parforholdet

Lysten til sex afhænger i den grad af biologiske faktorer

Som du nok allerede ved, så er lysten til sex meget forskellig fra person til person. Lysten afhænger meget af, hvilken type person det drejer sig om herunder i hvilket miljø personen befinder sig.

Hvis du sammenligner en ældre persons drift efter sex med en markant yngre person, så vil den yngre i langt de fleste tilfælde være mere driftig og målrettet efter at få sex. Og dette har igen noget med den omtalte ur-kraft at gøre.

Når et menneske når en vis alder, så begynder kroppen at ændre sig og behovet for at forplante sig daler.

Rent dyrisk og instinktmæssigt er menneskenes rolle her på jorden at forplante sig. Når rollen er opfyldt, er behovet for sex ikke længere særlig stort – og det er bl.a. derfor, at ældre mennesker har en markant lavere lyst til sex end yngre – deres rolle/behov er så at sige opfyldt.

Mænd har typisk større lyst til sex end kvinder

Det maskuline køn er typisk mere driftige efter sex end det feminine. Og dette skyldes ganske enkelt, at mænd har et markant større niveau af testosteron end kvinder. Jo højere et testosteronniveau du har, jo større lyst til sex vil du højest sandsynligt opleve.