persienner

Persienner er et godt gardinvalg – Læs hvorfor!

Persienner er blandt de mest populære typer af gardiner, fordi de er praktiske og kommer i mange forskellige udformninger. Persienner kan være både dekorative og praktiske på samme tid, hvorfor de i mange tilfælde vil være det oplagte valg til boligen. Med de rette persienner gøres indretningen strømlinet og stilig, man sikrer sig privatliv, og så kan man selv indstille, hvor meget lys man ønsker.

Persienner er fleksible og kan indstilles efter behov

Persienner er det perfekte valg til dig, der ønsker en fleksibel løsning, hvad angår solafskærmning. Modsat flere andre gardiner har du en stor kontrol over persiennerne, og de kan indstilles på mange forskellige måder. Du kan vælge at skærme helt af for lyset, du kan også vælge at rotere lamellerne, således at du får en smule sollys ind, og sidst men ikke mindst kan du også vælge at trække persiennerne helt op, så du lader sollyset uforstyrret komme ind i dit hjem. 


Leder du efter tilbud på persienner efter mål?

Hos Gardinshoppen.dk har de et stort og prisvenligt udvalg af persienner efter mål. Vi anbefaler at købe hos Gardinshoppen.dk pga. følgende tre fordele:

100% tilfredshed eller pengene tilbage – Prisgaranti – Målgaranti

Besøg Gardinshoppen.dk og se udvalget af persienner


Persienner findes i mange forskellige designs

Udover at persienner er det praktiske valg, så findes de i mange forskellige udgaver. På den måde vil du i langt de fleste tilfælde finde en type persienner, som vil passe perfekt ind i din indretning. Persienner findes i mange forskellige farver, former og mønstre. Du finder blandt andet et stort udvalg af persienner i både træ og metal, hvor du også kan få skræddersyet dine gardiner.

På den måde er du garanteret, at dine nye persienner vil passe perfekt, ligegyldigt hvilket vindue, i hvilket rum, de er til. Når det kommer til persienner, er designfriheden stor, og ikke nok med at de skærmer af for nysgerrige blikke, så kan de også være yderst dekorative. Persienner kan bruges til stort set alle vinduer. Leder du efter persienner til et lodret vindue, er det idéelle valg frithængende persienner, men skal du derimod bruge persienner til vippevinduer eller døre, vil det bedste valg være udspændte persienner, som holdes på plads ved hjælp af wirer.

Køkken, bad, stue – Persienner kan bruges overalt i hjemmet

Persienner er klart den mest praktiske løsning til hjemmet, men det betyder ikke, at de ikke kan være dekorative. De fleste af os kan godt lide, når der i hjemmet er en “rød tråd” i indretningen, og hertil er persienner perfekte. De kan nemlig bruges i alle hjemmets rum, og på den måde kan du få det samme udtryk i hele din bolig.

Persienner kan nemt tørres af, hvorfor de er gode til de rum, hvor de udsættes for eksempelvis fugt, os eller støv. Persienner er derfor perfekte til eksempelvis badeværelset, hvor der ofte bliver fugtigt. I køkkenet bliver der tit oset i forbindelse madlavning, og hverdagen kan sætte sit præg på gardinerne. Har man gardiner af stof, vil disse over tid få mærker og misfarvninger. Vælger du persienner, springer du let og elegant over dette problem, da de nemt kan tørres af og ikke mærkes af tiden

Rengøringen er hurtigt overstået

Virker det uoverskueligt at tørre persienner af på grund af deres mange lameller? Persienner bliver støvede, hvilket kan få nogle til at fravælge dem – selvom de er idéelle til sol- og lysregulering. Der er dog ingen grund til panik: Det er slet ikke så slemt. En overfladisk rengøring er hurtigt overstået med en klud, støvsuger eller en støvkost, men hvis du ønsker en grundigere rengøring, kan dette gøres på forskellige måder, alt efter hvilken type persienner du har.

Se udvalg af persienner efter mål hos Gardinshoppen.dk

Støv skal støvsuges

Persienner samler støv, men dette er nemt at fjerne: Du skal blot bruge en støvsuger. Når du alligevel er igang med de ugentlige støvsugninger, kan du ligeså godt give persiennerne en tur. Alt, du skal gøre, er at dreje lamellerne indad, så du nemt kan komme til, og så er det bare at støvsuge dem. For ikke at ridse dem kan det være en god idé at bruge et mundstykke med en blød børste til støvsugeren. Dette er et alternativ til den måske mere almindelige rengøring med klud.

Sådan monterer du persienner efter mål

Persienner i plast eller metal skal vaskes

Støvsuger du dine persienner jævnligt, kan dette holde dem rene i lang tid. Persienner som hænger i køkkener og lignende, kan dog samle os og andet snavs, hvorfor det kan være nødvendigt med en grundigere rengøring. Her skal du bruge varmt vand, et skummende vaskemiddel (fx sæbespåner, brun sæbe eller opvaskemiddel), en svamp eller blød børste, koldt vand samt et afspændingsmiddel i en forstøver. Her er det nødvendigt, at du tager dine persienner ned, og for ikke at svine unødigt kan det være en fordel at foretage rengøringen udendørs på et havebord eller lignende.

Når du har taget persiennen ud af beslagene og fjernet over- og underlistens endeknapper, skal du gå systematisk frem. Persiennen lægges fladt med lamellernes bagside opad, og du kan nu med svamp eller børste, dyppet i det varme sæbevand, rengøre både persiennens for- og bagside. Når dette er overstået, skal sæben skylles af med koldt vand. Herefter kan du spraye persiennen med afspændingsmiddel for at undgå kalkpletter. Det lyder måske som en stor omgang, men når først du har fået taget, er det nemt og hurtigt overstået, og dine persienner er som nye igen.

Persienner af træ rengøres bedst med støvsuger

Træpersienner kræver lidt mindre vedligeholdelse, og de rengøres bedst med en støvsuger og en klud. Ønsker du en grundigere rengøring, kan du tage persiennerne ned (samme procedure som ved persienner af plast og metal), og lægge dem på et bord eller hænge dem op på badeværelset. Herefter skal du i krig med støvsugeren. Her er det bedst at bruge et langhåret mundstykke for at skåne persiennerne fra ridser.
For at komme helt i bund skal du huske at dreje lamellerne til begge sider: Det gør både rengøringen nemmere og mere jævn. Når du er færdig med at støvsuge dine persienner, skal de tørres af med en opvredet klud. Hertil kan du med fordel bruge en smule universalrengøring. Husk, at persiennerne er af træ – hvis der kommer for meget vand på dem, bør du tørre dem af. Til det formål kan du eventuelt bruge et viskestykke eller et gammelt håndklæde.