Professionel træfældning til vanskelige træer

Hvis du har et træ i haven, som du går og drømmer om at få fældet, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Hvis træet er vanskeligt at fælde, kan det være svært at gøre selv. Læs med her og få svaret på præcis hvad, der gør et træ vanskeligt at fælde. Fældning af træer kan være farligt, især hvis træet er meget stort. Det er derfor en god idé at tage kontakt til et professionelt træfældningsfirma, hvis du er det mindste i tvivl, om du selv kan fælde træet. Hvis du f.eks. bor i nærheden af Billund, Børkop, Give, Jelling eller Vejle kan du tage kontakt til et professionelt træfældningsfirma i nærheden.

Mange mindre træer kan man sagtens fælde selv. Så snart træet når en vis størrelse, bliver det risikofyldt at fælde træet. Hvis man ikke ved, hvordan træet kan reagere, når man fælder det, kan det ende i en farlig situation. Derfor kan det være en god idé at kontakte en professionel. Ligeledes vil det være risikofyldt, hvis træet står tæt på bebyggelse. Hvis man ikke er professionel, kan det være svært at vide, hvilken vej træet falder, når det fældes. Det er også vanskeligt at fælde træer, der er angrebet af råd.

Sikker fældning af det vanskelige træ

Har du på fornemmelsen at du har et træ, der kan være vanskeligt at fælde, er det en god idé at søge råd hos en professionel, inden du begiver dig ud i fældningen selv. Ofte bliver de professionelle kaldt ud til fældning af træer, hvor træet er råddent og dermed hult i midten. Det kan være svært at fælde disse træer, især hvis de står tæt på bebyggelse. Hvis du skal have fældet et træ, og du har mistanke om råd, er det altså en god idé at kontakte en professionel for at sikre en sikker fældning af træet.

Ofte vil man starte med en topkapning af træet krone. Ofte vil det være for at gøre plads til træet, når det fældes. Det kan også være nødvendigt at sætte wire til indtrækning på træet, så man selv kan styre træet, når det fældes. Wiren skal sikre, at træet falder i den rigtige retning og dermed ikke beskadiger husstande eller anden bebyggelse. Fældning af de vanskelige træer kræver viden og erfaring på området. Er du det mindste usikker på, hvor vanskeligt træet er at fælde, bør du kontakte en professionel, der kan vurdere situationen. Herefter kan du vurdere om du selv kan klare fældningen.

Topkapning af høje træer

Hvis du har taget kontakt til en professionel, kunne det jo være, at der var andre opgaver i haven, der kunne trænge til at blive ordnet. Mange firmaer udfører en lang række opgaver f.eks. anlægsarbejde, beplantning og topkapning. Sidstnævnte kan være nødvendigt, hvis du har et højt træ, der efterhånden fylder for meget.

I mange vilahaver, er der ældre træer, der har vokset sig for høje. Vi vil gerne kunne nyde solen i haven, samtidig med at nyde skyggen en gang i mellem. Et træ kan give god skygge, men hvis kronen bliver for stor, kan træet ende med at sluge alt sollyset fra haven. Her topkapning en god løsning. Der er ingen grund til at fælde træet, hvis man stadig gerne vil have lidt skygge.

Læs også: Opstammede træer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *