opstammede træer til haven

Opstammede træer

Et opstammet træ er en god mulighed for at få et træ i en lille have eller kan bruges til at skabe kontrast til de større træer i din have.

Et opstammet træ er et træ, hvor stammen er blevet holdt fri for grene. Det giver et lille træ med en flot stor krone. Træerne egner sig godt til små haver, hvor der ikke er så meget plads. Det kan være, fordi det vil skygge for meget i haven med et stort træ. Det kan også være, at det vil fylde for meget i haven.


Køb opstammede træer hos Plantetorvet.dk

Plantetorvet.dk er en online planteskole, hvor du kan finde et stort og prisvenligt udvalg af opstammede træer. Det er en forhandler, vi anbefaler.

Se alle deres opstammede træer her


Det er dog både hyggeligt og smukt at have et eller flere små træer, som du kan se langsomt vokse op. Mange frugttræer fås i opstammede versioner, hvilket gør det muligt for dig at dyrke dine egne frugter, selvom du har en lille have.

Opstammet blodblomme

Blodblommen er et meget flot træ, der ikke bliver særlig højt. Det egner sig derfor perfekt til en lille have, hvor der ikke er så meget plads, eller en have, hvor du gerne vil skabe noget kontrast mellem høje og lave træer. Blodblommen har dybrøde blade og får om foråret nogle meget smukke lyserøde blomster.

Selvom det er et blommetræ, vil der typisk ikke komme så mange frugter på det. Dem, der kommer, kan dog sagtens spises.

Træet skal plantes, hvor der er sol eller halvskygge, og trives bedst i næringsrig, drænet jord.

Opstammet buksbom

Buksbom er kendt som en plante, der er meget nem at forme. Når du køber en opstammet buksbom, vil den allerede være formet for dig. Det betyder, at du ikke behøver at vente i flere år, før du kan se resultatet af dit arbejde med at forme planten. Du skal bare vedligeholde den form, som planten allerede er klippet i.

Opstammet buksbom egner sig godt til at skabe en kontrast til alle de organisk og vildtvoksende planter, som du har i din have. Det kan også være flot at have flere opstammede buksbom, der står langs med din indkørsel.

Opstammet æbletræ

Et opstammet æbletræ er en god måde at få et lille frugttræ i din have. Et opstammet æbletræ vil typisk ikke blive mere end fire til seks meter højt. Bor du i et tæt beboet område, betyder det også, at det ikke er et træ, hvor du får problemer med naboen, så længe du ikke placerer det lige op af jeres fælles skel.

Æbletræet kan nemt holde til de danske vintre og kræver bare middel gødning.

Pris på opstammede træer

Det koster nogle penge, at der er nogle, der har lavet en del af arbejdet for dig med dit træ. Det er derfor dyrere at købe et opstammet træ end et almindeligt træ. Til gengæld vil det også være et træ, som du kan få glæde af med det samme, og hvor du ikke behøver at bekymre dig om, hvordan du skal opstamme det eller beskære det på den bedste måde.

Et godt sted at købe opstammede træer er Plantetorvet.dk. Her koster et opstammet æbletræ fra lige omkring 550 kroner, buksbom fås fra lige under 900 kroner og blodblomme kan erhverves fra omkring 550 kroner. Alle priserne er for køb af et enkelt træ. Køber du flere træer, får du rabat.