gul bambus

Gul Bambus

Gul bambus er en plante, der er nem at passe, og som kan bruges til både opdeling i haven og hæk.

Der findes flere forskellige underarter af gul bambus. Fælles for dem er, at de tåler det danske klima ganske godt. Det er nogle hårdføre planter, der ikke kræver så meget pasning. Så længe du planter dem i sol eller halvskygge og sørger for at give dem noget gødning med jævne mellemrum, vil de være mere end tilfredse og vil takke dig ved at tilføre noget grønt til din have med deres stedsegrønne blade.

Vidste du godt? Du kan købe gul bambus til gode priser på Plantetorvet.dk

Det, der adskiller gul bambus fra andre typer af bambus, er, at den vokser meget opretstående. Den er god til at lave en opdeling af haven, da den skal plantes med omkring en meters mellemrum. Nogle af typerne egner sig dog også godt til en hæk.

Forskellige typer af gul bambus

De mest almindelige underarter af gul bambus er:

  • Gul mini bambus, der bliver omkring en meter høj
  • Gul bambus ”Simba”, der egner sig godt, hvis du gerne vil have et minimalistisk udtryk i haven
  • Gul bambus ”Jumbo”, der har en friskere grøn farve end de andre
  • Gul bambus ”Rufa”, der vokser hurtigere end mange andre typer af bambus

Hvilken type gul bambus du skal vælge, afhænger selvfølgelig helt af, hvad du vil bruge den til. Simba og Rufa egner sig bedst til at lave hæk af, da de bliver lidt tættere i det.

Pris på gul bambus

Gul bambus er ikke en dyr plante at anskaffe. Prisen kommer selvfølgelig an på, hvilken af de fire ovennævnte typer du vælger. Et populært sted at købe gul bambus er Plantetorvet.dk. Der koster en gul mini bambus, der er den billigste, omkring 200 kroner per plante ved køb af en plante. For gul bambus ”Rufa”, der er den dyreste, ligger prisen omkring 300 kroner per plante ved køb af en plante.