rødpunktssigte til riffel

Rødpunktssigte til riffel – perfekt til drivjagter og lignende

Hvis du gerne vil opgradere din riffel, kan du med fordel udstyre den med et rødpunktssigte. Sådan et sigte er især fordelagtigt at benytte sig af, hvis du går meget på drivjagt og-/eller har brug for at afgive præcise og hurtige skud.

Her på BedreBoligliv.dk har vi sat vores natur- og fritidsekspert til at finde 7 rødpunktssigter du bør kigge nærmere på, hvis du selv overvejer at udstyre din riffel med sådan en.

7 rødpunktssigter til riffel du skal se nærmere på

Aimpoint Hunter H30S

h30s

H30S er et meget kompakt rødpunktssigte, der er garanti for høj kvalitet. Dette sigte er især noget for dig, der går på drivjagt med et let våben. På blot et enkelt CR 2032 batteri kan du holde sigtet tændt i 50.000 timer.

Læs flere specifikationer og se prisen hos Jagt & Vildt.

Aimpoint Hunter H34S

h34s

H34S er ligeledes et meget kompakt sigte i høj kvalitet. Ligesom ovenstående er denne model også yderst velegnet til drivjagter. Batterilevetiden er også på 50.000 kr., hvorfor der burde være til et par jagter. Længden er på 197 mm.

Se prisen på Aimpoint Hunter H34S hos Jagt & Vildt.

Aimpoint Hunter H30L

h30l

Aimpoint Hunter H30L minder meget om ovenstående modeller. Denne måler 229 mm og er kendt for at levere en meget høj kvalitet. Den betegnes som perfekt til drivjagt og lignende. Du kan i øvrigt også justere lysstyrken med de 12 trins tryk som rødpunktssigtet har.

Hunter H30L kan købes hos Jagt & Vildt.

Aimpoint Hunter H34L

h34l

H34L er også et kompakt sigte, der måler 229 mm. Den er udstyret med multicoated objektivlinser på 39 mm. Den er yderst velegnet til drivjagt på et standard eller magnum system.

Se prisen og læs mere om H34L hos Jagt & Vildt.

Aimpoint 9000SC

9000 sc

Har du en riffel med kort låsegang, haglgevær eller et halvautomatisk våben? Hvis ja, er denne model 9000SC det perfekte valg. Aimpoint 9000SC er et godt køb, når du skal skyde hurtigt på mål, der er i bevægelse.

Køb den og se prisen hos Jagt & Vildt.

Aimpoint 9000L

9000l

Aimpoint 9000L er betegnet som et langt rødpunktssigte. Dette sigte anbefales til standard og magnum rifler. Den måler 200 mm.

Køb den og læs mere hos Jagt & Vildt.

Aimpoint Micro H-1

micro h-1

Micro H-1 er et rødpunktssigte, der kan bruges til mange forskellige typer af våben. Aimpoint Micro H-1 giver jægeren et rigtig godt fokus og gør det samtidig nemt for ham eller hende at affyre hurtige skud på bevægelige mål. Den vejer kun 105 g.

Se flere specifikationer og priser hos Jagt & Vildt.

Derfor skal du have et rødpunktssigte

Du kan med fordel opgradere din riffel med et rødpunktssigte, hvis du går meget på drivjagt. Sigtet giver dig nemlig mulighed for at affyre hurtige skud med meget stor præcision inden for korte afstande (op til 100 meter).

Rødpunktssigter kan med fordel også bruges på længere afstande, men de er altså mest effektive på de korte. Hvis du skal på anstandsjagt, anbefales det at bruge en almindelig riffelkikkert.

Læs også: https://bedreboligliv.dk/riffelkikkert-5-riffelkikkerter-til-den-serioese-jaeger/

Forhandleren Jagt & Vildt anbefaler en svingmontage, da du så har god mulighed for at skifte hurtigt mellem almindelig riffelkikkert og rødpunktssigte.

Hvad er et rødpunktssigte?

Du ved det sikkert på forhånd, men denne type sigte er en kikkert med en lysende rød eller grøn prik i midten. Normalt er der et trådkors i kikkerten, men i denne type er der altså en rød eller grøn prik.

Hos langt de fleste modeller er der ikke mulighed for at zoome, da et større sigtefelt vil give jægeren et bedre sigtebillede, hvilket er meget afgørende i situationer, hvor skuddene bliver fyret af sted på meget hurtig vis.