Få mere ud af fodboldtræningen

Sådan får du det maksimale ud af din fodboldtræning

Føler du, at din form og udvikling af dine evner er stagneret? Er dine holdkammerater begyndt at være markant bedre end dig? Er du bange for at blive sat af holdet? Eller ønsker du måske bare nogle gode råd til, hvordan du bliver en bedre fodboldspiller?

Hvad end du er på jagt efter, kan det anbefales at læse denne artikel, der vil fortælle dig lidt om, hvordan du får det maksimale ud af din fodboldtræning og dermed bliver en bedre fodboldspiller.

Mød op til dine træningspas – og giv den gas!

Det vigtigste for dig som gerne vil være bedre er at møde op til dine træningspas. Det er vigtigt, at du ikke skipper træningen blot fordi ”du ikke gider”. Mød op, giv den fuld gas og vis over for træneren og ikke mindst dig selv, at du virkelig vil det her og gerne vil udvikle dig til det bedre.

Find alt til fodboldtræningen hos Danmarks bedste forhandler af fodboldudstyr – Unisport.dk

Brug tid på at træne på egen hånd – det betaler sig

Har du problemer med konditionen? Trænger dine frispark til at blive pudset af? Alle fodboldspillere har ting som de er dårlige til. En god måde du kan forbedre disse ting på er ved at bruge ekstra tid på at træne.

Du kan for eksempel starte træningen 30 minutter før, hvor du bruger tiden på at øve frispark. Eller for eksempel løbe 4-5 km efter træningen med henblik på at forbedre din kondition.

Træning på egen hånd betaler sig måske ikke i morgen, måske ikke i næste uge, måske ikke i dette år – men ligegyldigt hvad skal du nok få gavn af det. Et godt eksempel på det er Christiano Ronaldo som har brugt uhyre meget ”alenetid” på at træne sine frispark. Og se bare hvor fantastisk et spark han har trænet sig frem til! 

Få rådgivning af tidligere professionelle fodboldspillere – gode råd er uvurderlige

Hvis du har forsøgt dig med ovenstående anbefalinger og stadig føler, at du har svært ved at udvikle dig, så kan du med fordel tage kontakt til en tidligere professionel fodboldspiller. En fyr som Rajko Lekic tilbyder bl.a. nogle pakkeløsninger du kan købe, hvor han guider og hjælper dig til at blive en bedre fodboldspiller.

Rajko Lekic hjælper især angrebsspillere, der gerne vil have flere mål i støvlerne. Der er ingen tvivl om, at råd og vejledning fra tidligere professionelle fodboldspillere er GULD værd for dig, der gerne vil udvikle dig og blive en meget bedre spiller.

Tip: Brug træningsøvelserne i nedenstående video, hvis du gerne vil være hurtigere på fødderne

Sørg for at restituere på optimal vis

Dette punkt er der faktisk rigtig mange som overser, hvilket er en synd og en skam, da det har en enorm betydning for, hvordan din krop udvikler sig. Hvis du ikke restituerer på optimal vis, har du meget sværere ved at udvikle din fysiske form og dermed blive bedre. Derfor kan det godt betale sig at fokusere lidt ekstra på dette punkt.

Herunder kan du læse om nogle gode metoder du kan restituere på.

Dyp dine ben i iskoldt vand – det kickstarter din restituering

Du har måske hørt om fodboldspillere, håndboldspillere og lignende, der går i isbad efter kamp? Det gør de faktisk af en ganske god grund. Ved at stikke dine ben ned i et isbad, sætter du ”fut” i blodomløbet, hvilket betyder, at affaldsstofferne bliver udledt på meget hurtigere vis – og det har en yderst gavnlig effekt på din restitution.

Derudover giver det også en følelse af velvære at hoppe i det kolde isvand. Dine ben føles meget friskere efterfølgende og er generelt en meget komfortabel måde at genopfriske dine ben på. 

Få løbende massage i ekstra hårde træningsperioder – kom de ømme ben til livs

Som fodboldspiller har du sikkert erfaret, at ømme ben efter træning og kamp er ligeså sikkert som amen i kirken. Fodbold er en hård sport, der tærer på musklerne. Derfor kan du ikke undgå at have lidt ømme stænger efter du har været i aktion.

I den forbindelse er det en super god ide at forkæle dig selv med noget massage i ekstra hårde træningsperioder. På den måde minimerer du ømheden og får samtidig mere friske ben. Og friske ben giver dig alt andet lige en mere effektiv træning, der i sidste ende vil gøre dig til en bedre fodboldspiller.

hot stone massage gavekort

Massage kan hjælpe dig med at slippe af med de ømme muskler efter hård fodboldtræning

Slap af når der skal slappes af – kroppen forbedres under restitueringen

Har du en dag, hvor du ikke skal træne fodbold? Så brug den på at slappe af. Din krop forbedres under restitutionen. Derfor er det bestemt ikke en god ide at gå ud og løbe 10 kilometer i skoven i perioder, hvor din fodboldtræning fylder meget.

Du kan evt. gå en tur med henblik på at få blodomløbet lidt i gang og få skillet dig af med nogle affaldsstoffer. Hård cardio-træning på ”ikke-træningsdage” er ikke noget du bør kaste dig ud i. 

Find alt til fodboldtræningen hos Danmarks bedste forhandler af fodboldudstyr – Unisport.dk

Evaluér din træning i fællesskab med dine trænere

Når du gerne vil blive en bedre fodboldspiller, handler det i høj grad også om at finde ud af, hvor dine stærke og svage sider ligger henne. Hvad er det som du skal fokusere ekstra meget på for at blive bedre? Er det din fysik? Hurtighed? Eller noget helt tredje?

Før og efter tests er værd at benytte sig af

En god måde at evaluere din træning på er ved hjælp af før og efter tests. Tag nogle fysiske tests i starten af sæsonen og sammenlig så med de tests du udfører i slutningen.

På den måde kan du se om du reelt set har flyttet dig – eller det hårde arbejde har været forgæves. Derudover giver før og efter tests også en god indikation af, hvilke træningsmetoder der har vist sig at være ekstra effektive – og selvfølgelig også hvilke metoder, der var knap så gode at bruge.

Læg en plan for næste sæson

Når sæsonen er ved at være slut, er det en uhyre god ide at lægge en plan for næste sæson. Det at blive en bedre fodboldspiller handler i bund og grund om at planlægge sin træning korrekt og optimalt.

Derfor kan du med fordel få hjælp af for eksempel din træner til at lægge en plan, der går ind og arbejder med dine svagheder især. Hvis du for eksempel mangler noget fysik, er det oplagt at inddrage noget styrketræning henover vinteren, så du fremstår knivskarp til sæsonstart.

God fornøjelse med din fodboldtræning ønskes du af BedreBoligliv.dk.