Sådan tænker du ergonomi ind i hjemmet

Ergonomi er vigtigt, og det gælder ikke kun på din arbejdsplads. Også i hjemmet bør du tænke på at have nogle gode ergonomiske løsninger, så du kan undgå fysiske mén, der ødelægger din dagligdag.

På de fleste arbejdspladser er der fokus på at skabe et ergonomisk arbejdsmiljø, hvor medarbejderne ikke lider overlast. Men har du tænkt over, hvordan du kan overføre det til din egen bolig? Hvis ikke, bør du overveje, hvordan du kan tænke ergonomi ind i hjemmet, så du skaber et godt og sundt arbejdsmiljø.

Indretning af hjemmekontor

Har du et travlt arbejde, hvor du ofte ender med at sidde og arbejde meget derhjemme, er det vigtigt, at du får lavet nogle gode ergonomiske løsninger i dit hjem. Først og fremmest er det essentielt, at du indretter et hjemmekontor, så du ikke ender med at sidde og arbejde ved spisebordet eller i sofaen med computeren på skødet. Gør du det på nuværende tidspunkt, er der stor risiko for, at du kommer til at døje med smerter i ryggen eller nakken.

Når du har fundet det rette rum eller hjørne i stuen, gælder det om at indrette kontoret med nogle gode kontormøbler. Kontorstolen og skrivebordet er det vigtigste ved din arbejdsplads, så du hele tiden har en ergonomisk korrekt holdning, mens du arbejder. Det er også vigtigt, at du sørger for at bevæge din krop flere gange i løbet af dagen og dermed undgår at sidde stille i den samme position for længe. Derfor er den bedste løsning et hæve-sænke-bord, så du nemt kan komme op at stå, mens du arbejder videre. Har du ikke allerede det rette skrivebord, kan du købe et hæve-sænke-bord her. Med et af disse hæve-sænke-borde kan du nemt og simpelt variere din arbejdsstilling og undgå at få varige mén på grund af dit arbejde.

Bilen som arbejdsplads

Har du et arbejde, hvor du er på farten det meste af dagen, er ergonomiske og praktiske løsninger også vigtige. Det gælder især, hvis du er elektriker, maler, tømrer, VVS’er eller lignende, hvor du ofte er udsat for opslidende og hårdt arbejde. Det gode er, at du får bevæget dig en del i løbet af dagen og kommer rundt til mange forskellige opgavetyper, men du har sikkert også en hel del ting, der skal slæbes frem og tilbage mellem bilen og arbejdspladsen.

De mange timer i bilen og tunge ting, der skal flyttes rundt på, kan nemt komme til at resultere i nogle alvorlige arbejdsskader, hvis ikke du passer på. Derfor bør du sikre dig, at bilen er indrettet optimalt efter dine behov i løbet af arbejdsdagen. Uanset hvilken branche du arbejder i, kan Erfa Inventar hjælpe dig med komplette løsninger inden for bilindretning. Hos Erfa Inventar finder du alt, hvad du skal bruge af inventar til at indrette din bil som en optimal arbejdsplads. De hjælper dig både med rådgivning, levering og montering, så du er sikret den bedste løsning til dine behov.

Få styr på de helt rigtige ergonomiske løsninger og mærk, hvordan arbejdsmiljøet bliver forbedret markant. Du vil opleve øget arbejdsglæde, når du undgår smerter, og din krop vil i den grad takke dig for det.