værtindegaver

Sjove værtindegaver til kvinder og mænd

Når du er inviteret på middag, bør du som gæst komme med en vært- eller værtindegave til den, der står for arrangementet. Det viser ikke kun pli, men også at du værdsætter invitationen og det slid, der er lagt i køkkenet forud for arrangementet. Typisk gives der blomster, vin eller chokolade, men det skader ikke at være lidt kreativ og finde på en sjov værtindegave.

Hvad skal jeg give i værtindegave?

Du kan selvfølgelig vælge det helt ordinære og komme med en buket blomster, en gaveæske med chokolade eller en flaske rødvin. Det gør de fleste andre også, og det medvirker typisk, at det er det, værten eller værtinden flyder over i. I stedet kan du vælge den lidt mere unikke løsning og komme med en sjov værtindegave.

  • Pokal med en passende tekst, f.eks. ”Verdens bedste service”
  • Forklæde med et sjovt motiv
  • Viskestykke med tilhørende kort med teksten ”Jeg tager opvasken”

Køb en gave til festen frem for værten

Hvis du ved, at værten vil svømme over i blomster og chokolade, kan du skille dig ud ved at købe en lidt mere praktisk, men stadig sjov, værtindegave. En gave, der kan give glæde senere på aftenen. Det kan f.eks. være en god flaske sprut, så der er shots til hele selskabet, eller et spil, der kan sætte lidt gang i stemning, eksempelvis beerpong.

Du kan også give værtindegaven på forhånd i form af at tilbyde at medbringe desserten eller underholdningen. Det vil typisk falde i god jord.

Hvornår skal jeg medbringe en værtindegave?

Er du inviteret på en uformel kop kaffe lørdag eftermiddag hos din mor eller din bedste veninde, behøver du selvfølgelig ikke medbringe en værtindegave. Slet ikke, hvis det er noget, der sker jævnligt. En værtindegave siger ”tak for invitationen og for at stå for et godt arrangement”. Derfor gives den typisk i en lidt mere formel sammenhæng. For eksempel til en jule- eller påskefrokost, hvor værtinden har lagt lidt mere arbejde i dagen, end dem der blot medbringer en ret til buffeten.

Når det så er sagt, er der aldrig noget galt i at værdsætte en invitation med en lille værtindegave. Det behøver ikke være det store, da det blot er tanken, der tæller. Er du i tvivl, bør du derfor medbringe en værtindegave, da det altid vil falde i god jord – også selvom modtageren er din mor eller din søster.

Værtindegave til børnene

Er der små børn i familien, der også skal være med til arrangementet, kan det være en god idé at tænke dem ind i værtindegaven. Igen vil deres forældre formentlig modtage flere flasker rødvin og en buket blomster, og derfor vil det blive ekstra værdsat, hvis én af værtindegaverne er til børnene.

Det kan være et spil, som børnene kan underholdes med, eller lidt godt til ganen, som de kan få glæde af senere på aftenen. Det kan også være legetøj, hvis børnene er nogenlunde jævnaldrende eller har samme interesser. Sørg for at tænke underholdning ind, da det vil glæde alle parter ved selskabet, hvis børnene kan lege lidt selv, mens de voksne spiser færdig.