afbudsrejser skirejser

Skibumsens guide til skirejser på afbud

Vi har samlet 4 kølige råd til dig, der elsker sne, sol og skiløb og gerne vil have mest mulig skiferie – så billigt som muligt.

Hvis du har travlt og bare vil se billige skirejser, så hop direkte til siden “Afbudsrejser Ski”.

“Afbudsrejser”, “Restpladser” eller bare billige skirejser

Kært barn har mange navne. Når danske skirejsebureauer faldbyder skirejser med blinkende overskrifter som “afbudsrejser”, “restpladser” og tilsvarende ord, dækker det altid over, at de er på vej til at brænde inde med flysæder eller sengepladser, som de akut ønsker at fylde.

Et fåtal af skirejserne er egentlige afbudsrejser. Langt de fleste af de billige rejser er blot de skirejser, der endnu ikke er blevet solgt endnu.

Skirejsebureauerne booker fly, busser, lejligheder og hotelværelser op til 18 måneder før dit afrejsetidspunkt.

Derfor kan det være meget svært at forudsige det præcise behov. Det kommer dig til gavn.

Book tidligt eller i sidste øjeblik

Skiferie-RestpladserHvis du vil have frit valg på alle hylder, når der skal bookes skiferie, så bør du bruge din sommerferie på at booke din næste skiferie.

De mest populære indkvarteringsmuligheder på de største danskerdestinationer som Wagrain, Livigno og Trysil er ofte dem, der først bliver udsolgt.

Selvom der tit er sammenhæng mellem pris og kvalitet, kan du være heldig at få en rigtig god skilejlighed eller et lækker hotelværelse til en virkelig skarp pris, hvis du er blandt de første, der tjekker næste års program på skirejsebureauets hjemmeside.

Frem til omkring 15. september tilbyder de fleste danske rejsearrangører desuden book-tidligt rabatter, hvor du kan spare op til 1.000 kroner pr. person.

Hvis du IKKE har booket din skiferie inden september, anbefales det, at du venter indtil primo december med at booke din skirejse.

Når den første sne falder og destinationerne tager hul på sæsonen, begynder de enkelte skirejsebureauer at tømme hylderne for usolgte skirejser. Det betyder ofte besparelser for dig.

Book en skiferie restplads til en ukendt destination

Når du venter med at booke skiferie til umiddelbart før afgang, har du naturligvis markant større sikkerhed for at sneforholdene er tilpas gode på den destination, som du vælger.

Booking af afbudsrejser i sidste øjeblik er derfor et oplagt mulighed, hvis du overvejer at prøve skiferie i et skiområde, der ikke er snesikkert.

Eksempelvis er der en del skiområder i Østrig, hvor pisterne ligger mellem 1.000 og 2.000 meter over havets overflade. I varme vintre er sneforholdene ofte dårlige på disse destinationer. I kolde vintre kan et af disse skiområder være et perfekt valg til en skiferie med både godt skiløb og billige indkvarteringsmuligheder.

En skirejse til et skiområde, der ikke er snesikkert, er derfor bedst at booke umiddelbart før afrejse. Det er heldigvis også på dette tidspunkt, at skirejserne er billigst. Til gengæld er der ingen garanti for, at der er plads i bussen, på flyet, i lejligheden på hotellet.

Sørg for at have styr på skiudstyr og forsikring

Skiferie-AfbudsrejserHvis du gerne vil have muligheden for tage på en impulsiv skiferie, er det en fordel at have styr på praktiske detaljer i god tid for forventet afgang.

Du kan med fordel tjekke og eventuelt indkøbe nyt skiudstyr på forhånd. Så kan du bedre slå til, hvis der dukker et godt tilbud op med afrejse samme dag eller dagen efter.

Nogle skirejsebureauer tilbyder slagtilbud via SMS, hvor skirejsen starter om under 24 timer.

I disse tilfælde er det næsten et krav, at dit skigrej ligger pakket og klar til afgang.

Det er ligeledes vigtigt, at du har styr på din rejseforsikring.

Der er de senere år sket væsentlige ændringer i det offentliges forsikringsdækning af danskere, der rejser på skiferie i udlandet.

Eksempelvis dækker det gule sygesikringsbevis IKKE længere på skirejser i f.eks. Østrig, Italien, Frankrig eller Norge.

Læs mere om rejseforsikring under skiferie