neopixels

Spar mange penge med hulmursisolering

Ejer du et ældre hus, og vil du gerne spare flere penge på varmen og samtidig tænke på miljøet?

Rigtig mange boligejere skifter deres oliefyr ud med pillefyr og andre bedre løsninger for at spare flere penge. Er huset ikke isoleret ordentligt, og varmen suser ud, så nytter det knap nok noget at skifte oliefyret ud. Det er derfor en god idé at få foretaget en energiforbedring ved dit hus, så huset er ordentligt isoleret. Der findes mange forskellige energiforbedringer på markedet, og en af dem er hulmursisoleringen. Hulmursisolering er en rigtig god løsning og en ualmindelig god investering. Det tager typisk kun 1-2 dage at lave for en fagperson alt efter husets størrelse og isoleringsmaterialet, og man kan spare på varmeregningen allerede fra første dag. Bliver huset isoleret med hulmursisolering, så kan man stoppe med at fyre for fuglene, og med denne løsning bliver der mindre træk og kulde i huset, da varmen bliver holdt inde.

Få huset isoleret ordentligt

Mange har hørt om hulmursisolering, og den gode effekt som isoleringen har, men hvad er en hulmursisolering helt præcist? Mange gamle huse, typisk huse fra før 1970’erne, er bygget sådan, at ydermuren har et hulrum mellem den inderste del af muren og den yderste del af muren. Dette er hulmuren. I mange huse er der slet ikke isoleret her, eller også er der anvendt ringe isoleringsmaterialer i dårlig kvalitet og med ingen effekt. Dette er grunden til, at varmen indefra suser ud igennem muren. I gamle dage tænkte man ikke særligt meget på varmeregningen og på energispild, som man gør i dag, og derfor har mange ældre huse ingen ordentlig isolering. Med en hulmursisolering bliver der boret huller i udvalgte fuger i ydermuren på dit hus, hvor fagpersonen derefter blæser isoleringsgranulatet ind i muren. Til sidst bliver fugerne fyldt op igen. Dermed bliver varmen inde i huset, og det kan i den grad mærkes på indeklimaet og ses på varmeregningen.

Der findes mange fordele ved at få foretaget en hulmursisolering

Mange ved, at hulmursisolering isolerer ydermurene på ens hus, der suser derfor ikke særligt meget varme ud og man sparer på varmeregningen. Men vidste du, at en hulmursisolering både hjælper på økonomien udover varmeregningen og samtidig er med til at skåne miljøet? Indeklimaet bliver også forbedret, da man undgår fugt og træk på grund af den gode isolering. Hulmursisoleringen er den grad en god investering, da man gør noget godt for sin egen og sin boligs fremtid med hulmursisolering, da boligens energimærke kan blive forbedret. Måske har det ældre hus et energimærke E, som så kan blive lavet om til et D eller endda et C. Med et godt energimærke kan salgsværdien for boligen i sidste ende blive forøget – ikke værst, vel? Noget af det som mange ikke tænker over er, at man faktisk også skåner miljøet, da man udleder mindre CO2 med en god isolering af sit hus. Noget af det som mange ikke tænker over er, at man faktisk også skåner miljøet, da man udleder mindre CO2 med en god isolering af sit hus.

Læs også:

Hulmursisolering – Det betaler sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *