realkreditlån beregner

Spar penge med en realkreditlån-beregner

Når du skal finde finansiering til din drømmebolig, så er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilket lån du tager, samt hvor du optager lånet. Der er enorm stor forskel på priserne hos de forskellige banker og realkreditinstitutter, og det kan være noget af en jungle at finde rundt i de mange priser og tilbud.

Derfor er det en god idé at bruge en beregner til at udregne prisen for dit realkreditlån. Der findes en række låneberegnere på de forskellige danske realkreditinstitutters egne hjemmesider. Disse beregner er dog langt fra det bedste valg af flere årsager.

Find en uafhængig realkreditlånberegner

De kan sagtens bruges til at beregne din pris for netop deres lån, men realkreditinstitutternes egne beregnere kan ikke bruges til sammenligne priserne mellem de forskellige udbydere. Derfor skal du bruge en uvildig og egnet låneberegner, når du søger efter det absolut billigste realkreditlån til din finansiering.

Inde på Realkreditkonsulenten.dk finder du en låneberegner, som fungerer nemt, hurtigt og giver dig et retvisende billede af forskellen på priserne hos de enkelte realkreditinstitutter. Beregneren er nem at bruge, og du får hurtigt svar på dit store spørgsmål: ”Hvor får jeg det billigste lån?”.

Prøv realkreditlånberegneren hos Realkreditkonsulenten.dk

Låneberegneren hos Realkreditkonsulenten.dk fungerer således:

  • Du udfylde nu 3 forskellige lånedetaljer. Du skal vælge lånets størrelse, lånetypen (f.eks. fastforrentet, flexlån F1, eller flexkort), samt om lånet skal være afdragsfrit eller ej.
  • Du angiver prisen på det hus, du har udset dig som din drømmebolig. Du indtaster blot prisen i feltet, som angivet på deres hjemmeside.
  • Når du har indtastet ovenstående oplysninger, får du vist forskellen på priserne fra BRF Kredit, Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea.
lånberegner

Sådan ser lånberegneren ud hos Realkreditkonsulentet.dk – Ganske nem at betjene!

Hvad er et realkreditlån?

I modsætning til de traditionelle banklån, som også mange mennesker bruger til at finansiere deres bolig, så er realkreditlånene ganske anderledes. Ud over at et realkreditlån typisk kan være billigere end et banklån, så adskiller det sig også på selve finansieringen.

Et realkreditlån er nemlig baseret på en masse obligationer, som dit realkreditinstitut sætter i udbud på dine vegne. I den forbindelse er det i sagens natur udbud og efterspørgsel på markedet, der afgør, hvor meget det kommer til at koste dig at låne pengene.

Dit lån er direkte finansieret gennem salget af obligationerne, som er en række gældsbeviser, der udstedes af realkreditinstituttet. Du får dermed pengene til at finansiere din bolig fra salget af dine obligationer, efter et beskedent beløb modregnes til at betale omkostningerne hos realkreditinstituttet.

Hvad bruges et realkreditlån til at finansiere?

billigste realkreditlån

Med en realkreditlån beregner kan du få en god fornemmelse for prisen på dit lån!

I langt de fleste tilfælde bruger danskerne de populære realkreditlån til finansiering af ejerboliger, sommerhuse og byggegrunde. Der er dog altid et loft for, hvor stor en del af boligen eller byggeprojektet du kan finansiere med dit realkreditlånene.

Du kan typisk almindelig ejerbolig, kan du finansiere op til 80% af boligens pris ved hjælp af et realkreditlån. Satsen er lidt lavere ved sommerhuse, som ligger på 60%, mens du højst kan låne til finansiering af 40% af en byggegrund.

Men hvad så med resten af finansieringen?

Jo, den kommer enten fra, at du lægger pengene kontant, eller at du låner det resterende i banken. Hvis du låner 80% af boligens pris gennem et realkreditlån, så kan du finansiere de sidste 20% ved f.eks. at betale 10% kontant og låne de resterende 10% i banken.

Sørg i øvrigt for at undersøge markedet grundigt, da der kan være meget store forskelle på priserne for at låne fra bank til bank. Dette kan du også få hjælp til på Realkreditkonsulenten.dk.

2 overordnede typer af realkreditlån

Der findes et utal af forskellige former for realkreditlån. Hvis vi tager højde for alle de små forskelle og variabler, så findes der faktisk ikke mindre end over 100 forskellige realkreditlån.

Disse mange forskellige lån deles dog ind i 2 overordnede kategorier, som kaldes hhv. fastforrentede lån og variabelt forrentede lån.

Du kan få et fastforrentet lån som enten et kontantlån eller som et obligationslån. Selvom navnene kan antyde noget andet, så er begge disse lån dog baseret på obligationer.

Hvis du vil have et variabelt forrentet lån, så ses disse typisk i form af de populære F1-F10 lån, samt lån, hvor der er renteloft på. Yderligere blev der i 2013 indført en ny type af lån, som kaldes CITA-lån. Lånene bliver finansieret en obligation, som varer 3 år. Renten justeres endvidere hvert halve år, så den forventeligt ligger få marginaler under F1-lånene.

Brug uvildig rådgivning i din søgen efter det billigste lån

realkreditkonsulenten logoNår du skal søge efter det billigste lån, hvad enten det er et realkreditlån eller et banklån, så bør du altid investere lidt tid og en symbolsk portion penge i at få en uvildig rådgiver indover.

Du kan spare op til 10.000, 20.000 eller sågar 50.000 kroner ved at få en upartisk ekspert med indover, som kan gennemgå alle dine muligheder og sætte dig grundigt ind i sagen. På den måde ”forblindes” du ikke af, at din bankrådgiver lover dig guld og grønne skove, blot fordi i kender hinanden fra dine mange år som kunde i banken.

Der kan nemlig ligge nogle meget billigere lån rundt om hjørnet hos den næste bank eller det næste realkreditinstitut. Overvej derfor, om det overhovedet kan betale sig for dig at lade være med at bruge en uvildig rådgiver som f.eks. Realkreditkonsulenten.dk. I langt de fleste tilfælde kan det ikke betale sig at lade være, da du netop opnår store besparelse ved at finde det allerbilligste lån.

Hvordan optager jeg er realkreditlån?

Hvis du har fundet din drømmebolig og dermed søger finansiering gemme et realkreditlån, så skal du til at finde ud af, hvordan sådan et lån rent faktisk gives.

lommeregnerFørst og fremmest skal du og evt. din ægtefælle godkendes til at optage lånet. Dette sker ved, at det pågældende realkreditinstitut kreditvurderer din økonomiske situation grundigt, så de er sikre på, at de tør låne dig pengene.

I den forbindelse kan de f.eks. godt kræve, at du fremviser eventuelle lønsedler, et budget samt en detaljeret årsopgørelse.

Efterfølgende vil du så få et tilbud på et lån, som du skal tage stilling til. Du skal blandt andet finde ud af, om du ønsker at fastlåse kurserne på de obligationer, dit lån finansieres igennem, indtil selve lånet udbetales.