montjuic

Tip: Sådan kan en uges ferie i Barcelona forløbe

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bør spendere din tid i Barcelona, så falder dette indlæg i rigtig god jord. Vi har nemlig lavet en lille ugeplan du med fordel kan følge, hvis du gerne vil have en rigtig god ferie i Barcelona med masser af seværdigheder og selvfølgelig også sol og strand.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til planen, så hold dig endelig ikke tilbage med at skrive til os via kommentarboksen nederst på siden.

Dag 1

Den første dag går typisk med at komme på plads på hotellet, i lejligheden eller hvor du nu har tænkt dig at bo. Hvis klokken ikke er blevet alt for sent efter du er kommet på plads, så kan du passende starte din ferie i Barcelona med at gå til stranden og hoppe i det lækre Middelhav og lade solen tørre dig efterfølgende.

Om aftenen kan du evt. finde en lækker restaurant nede ved stranden og efterfølgende gå en lille tur i byen, så du har et nogenlunde indtryk af, hvordan det er at gå rundt i Barcelonas mange gader.

Dag 2

På dag 2 i Barcelona kan du afsætte en hel dag til at tage med nogle af de mange turistbusser. Turistbusserne er den helt perfekte måde at få set byens mange seværdigheder på, da de kører omkring alle de populære seværdigheder samtidig med, at der er mulighed for at stå af bussen og se nærmere på for eksempel Sagrada Familia på egen hånd.

Hvis du vælger at stå af ved alle de store seværdigheder, så er det meget usandsynligt, at du kan nå at se dem alle på én dag. Derfor er dag 4 også planlagt til turistbusser og seværdigheder.

Hvis du bor i nærheden af Ramblaen, så anbefaler vi, at du starter din udflugt på Placa de Catalunya, hvorfra alle turistbusserne kan tilgås. Det er en super god ide at købe en billet, der gælder i flere dage, da du så kan besøge de seværdigheder du ikke nåede på dag 2.

På din tur med turistbusserne kan du vælge at stå af og se nærmere på: Casa Battló, Parc Güell og Sagrada Familia. Du kan med fordel nyde din frokost i Parc Güell.

Dag 3

Dag 3 er 100% dedikeret til stranden og afslapning. Det vil sige, at det eneste du skal koncentrere dig om på denne dag er at gå fra hotellet og hen til stranden, hvor du kan slappe max af.

Barcelona har en helt fantastisk strand, hvor Middelhavet er yderst lækkert at bade i. Hvis du godt kan lide at drikke en øl eller to, så har vi rigtig gode erfaringer med at købe en sixpack Estrella (spansk øl) og tage med på stranden.

Tips til stranden:

  • Husk at have rigeligt med vand med
  • Hvis du gerne vil have en solseng med parasol, så skal du komme i god tid
  • Husk at smøre dig ind i solcreme (solen er virkelig stærk i Barcelona)

Dag 4

Dag 4 er også dedikeret til turistbusser og seværdigheder. På denne dag er det meningen, at du skal se de seværdigheder som du ikke nåede på dag 2. Du kan, som vi tidligere har nævnt, med fordel starte din rundtur på Placa de Catalunya som fungerer som en slags ”central” for de mange turistbusser.

På dag 4 kan du vælge at se nærmere på: Camp Nou inkl. det store fodboldmuseum og FCBotiga, Montjuïc herunder Font Magicá og det olympiske stadion.

OBS: Du kan få mange timer til at gå på Montjuïcbjerget, hvorfor du skal huske at sætte god tid af til det, hvis du gerne vil se de mange seværdigheder, der er placeret på bjerget.

Dag 5

Dag 5 har vi valgt at gøre til en ”fri”-dag forstået på den måde, at det er op til dig at bestemme, hvad du har lyst til. Hvis du endnu ikke har set det store og berømte madmarked La Boqueria, så vil vi anbefale at aflægge det marked et besøg. Du kan med fordel spise din frokost på markedet.

På dag 5 kan du evt. også vælge at tage med en bus og køre lidt uden for byen for at opleve, hvordan Barcelona er der. Der er en masse naturskønne områder lidt uden for byen, hvis det kunne have en interesse.

Hvis du godt kan lide at shoppe, så kan du også bruge dag 5 på det. Mulighederne er mange i en by som Barcelona.

Dag 6

På dag 6 skal du bruge hele dagen på at lave absolut ingenting. Det vil sige, at du skal tage på stranden og bade og nyde den dejlige og berusende sol. Det er altid meget lækkert at slappe helt af inden dagen du skal hjem.

Om aftenen kan du passe tage det fine tøj på og finde en god restaurant, hvor du kan nyde dit sidste feriemåltid i Barcelona for denne gang.

Dag 7

På den syvende og sidste dag skal du typisk stå lidt tidligere op end normalt for at få pakket dine ting og checke ud af hotellet til tiden. Derfor er der ikke tid til det helt store. Hvis du har tid i overskud efter du er checket ud, så kan du passende gå en sidste tur rundt i byen for at få de sidste indtryk med dig hjem.

Hvis du gerne vil undgå at slæbe rundt på dine kufferter, så kan du spørge hotellet på en venlig måde om de ikke har mulighed for at opbevare din bagage indtil du kommer igen.

Vi håber, at du kan bruge vores ugeplan på trods af, at den ikke indeholder alle de berømte seværdigheder, der er værd at se i Barcelona. Faktum er, at det er meget svært at nå det hele på én uge, når der også skal være tid til lidt strand og sol. Hvis du savner mere tid til sol og strand, så kan du jo bare bytte nogle af dagene med seværdigheder ud med strand.