Har du lagt mærke til revner eller huller i dit tag? Er det begyndt at trække ned ovenfra? Eller har du oplevet tegn på fugtskader inde i huset som resultat af et utæt tag?
Der kan være mange årsager til, at du har behov for at anlægge et nyt tag, og derfor får du her en solid guide til, hvorfor og hvordan du finder det bedste tilbud på et nyt tag på Sjælland.
Det kan du læse om
- 1 Hvorfor skal jeg have nyt tag?
- 2 Hvad koster et nyt tag?
- 3 Sådan undgår du et betale for meget for et nyt tag
- 4 Har du råd til at lade være med udskifte dit tag?
- 5 4 typer af nye tage
- 6 Må jeg selv fjerne den gamle tagbelægning?
- 7 Hvornår på året bør jeg udskifte mit tag med et nyt?
- 8 Kombinér dit nye tag med andre ændringer på huset
- 9 Vi vil meget gerne have dine guldkorn
Hvorfor skal jeg have nyt tag?
Der er flere årsager til, at det kan være en god idé med et nyt tag på dit hus. Utætheder og nedslidte tage er den mest hyppige årsag til, at sjællænderne vælger at lægge nyt tag på deres hus. Derudover er der også nogle, som vælger at gøre det af mere kosmetiske eller æstetiske årsager.
Hvad kommer dit nye tag til at koste? – Beregn en pris på kun 2 minutter hos Compara.dk!
Taget er den absolut vigtigste del af dit hus, og det er også en af de mest udsatte dele på huset grundet vind og vejr. Derfor er det også ekstremt vigtigt, at taget ikke er utæt, da det hurtigt kan føre til fugt, råd og skimmelsvamp, som kan brede sig til de øvrige dele af boligen.
Et nyt tag kan GODT betale sig
Samtidig kan skaden fra et utæt tag også tære voldsomt på boligens økonomiske værdi. Dels fordi et gammelt, ødelagt og utæt tag i sig selv reducere boligens værdi, men også i høj grad fordi de indre skader såsom skimmelsvamp og råd giver boligens pris et nyk nedad.
Der er med andre ord alle mulige gode grunde til at tage skeen i den anden hånd og gå i gang med at lægge nyt tag, hvis der er tegn på utætheder i taget. Ud over at forhøje boligens værdi på papiret, så sikrer du også dig selv og din familie et sundt og bedre indeklima uden fugt, svamp og muligvis kulde.
Hvad koster et nyt tag?
Prisen for et nyt tag på Sjælland afhænger af en række vigtige faktorer. Først og fremmest skal du tage højde for materialevalg – der er store prisforskelle mellem de enkelte typer af tagbelægning, som du også kan læse mere om længere nede i artiklen.
Prisen afhænger i høj grad af tagets størrelse og omfang
For det andet afhænger prisen i sagens natur af størrelsen på dit tag. Det er klart, at jo flere m2 tag, der skal lægges, desto mere kommer det til at koste.
Og for det tredje afhænger prisen helt og holdent af, hvilket firma du vælger til at klare opgaven for dig. Priserne mellem de forskellige taglægger- og tømrerfirmaer på Sjælland varierer nemlig overraskende meget.
Dette bør du være opmærksom på, når du søger efter den helt rigtige leverandør af dit nye tag. Brug derfor lidt ekstra tid på at undersøge de forskellige tilbud. Vi har tidligere set eksempler på prisudsving på ensartede opgaver på op til 50.000 kroner.
Se også: Jydsk Tagteknik har lavet en video, der handler om, hvad et nyt tag koster
Sådan undgår du et betale for meget for et nyt tag
Du vil selvfølgelig ikke ende med at betale unødigt mange penge for dit nye tag – og slet ikke 50.000 kroner for meget, som du ser i nogle meget slemme tilfælde.
Derfor gælder det om at finde det bedste og billigste tilbud på et nyt tag på Sjælland, og det er heldigvis ret nemt efterhånden.
Der findes nemlig en række topprofessionelle firmaer, som udelukkende beskæftiger sig med at finde det skarpeste tilbud til dig. Et af de mest eftertragtede og populære firmaer inden for dette felt på Sjælland er Compara.dk.
Gå til Compara.dk og beregn en pris på, hvad dit nye tag ca. vil komme til at koste
Compara.dk tager imod en opgavebeskrivelse fra dig, hvorefter de bruger deres ekspertise og store erfaring til at fremskaffe den absolut bedste kvalitet til en lav pris for dig.
Når du klikker dig ind på Compara.dk, vil du også opdage, at du gratis kan bruge deres prisberegner nemt og hurtigt. Du indtaster et par enkelte oplysninger såsom tagets nuværende materiale og hældning samt ønskede materialer og eventuelle tilkøb.
Du skal i øvrigt huske at indtaste dit postnummer, så beregneren ved, at du bor på Sjælland. Dit postnummer har nemlig også indvirkning på prisen i nogle tilfælde.
Herunder kan du se, hvordan prisberegneren ser ud. Hvis du gerne vil finde ud af, hvad dit nye tag på Sjælland cirka kommer til at koste, så kan du med fordel prøve at lave en beregning.
Har du råd til at lade være med udskifte dit tag?
Når du nu går lidt rundt om dit hus og kigger på nogle af de ødelagte tagsten, de slidte inddækninger eller fugtskader på loftet, så overvejer du sikkert også, om det nu kan betale sig med et nyt tag.
Det korte svar på dette spørgsmål er, at det i 99% af tilfældene ikke kan svare sig at spare. Taget er som bekendt en ekstrem vigtig del af dit hus, da det er den direkte beskyttelse af loft og det øvrige hus.
Et defekt tag kan koste dig dyrt!
Derfor kan eftervirkningerne og følgeskaderne af et hullet og defekt tag også komme til at koste dig voldsomt meget i den anden ende. Hvis først fugtskaderne får lov at sprede sig til murværk, loft, vægge og gulve, så skal du have den store pengepung frem og i gang med et kæmpe renoveringsarbejde.
Hvis du stadig er i tvivl, så anbefaler vi, at du lægger et beskedent beløb til side og hyrer en rådgiver, som kan kigge nærmere på husets tilstand. På den måde får du en saglig, faglig og realistisk vurdering af skadernes omfang, samt om det kan svare sig for dig at købe nyt tag.
4 typer af nye tage
Der findes mange forskellige typer af tagbelægning, du kan vælge i blandt til dit tag. Der er dog nogle tagtyper, som egner sig bedre til den ene type hus og omvendt. Derfor er det en god ide, hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i forskellene imellem de enkelte typer af tagmaterialer.
Der findes mange forskellige materialer på tagmarkedet; alt lige fra kobber, zink og tegl til tagpap, gummi og stråtag. Herunder kigger vi dog nærmere på 4 af de mere gængse og populære typer.
- Tegltag – Et tegltag koster som regel et sted mellem 1.700 og 2.300 kroner pr. m2. Tegl har endvidere en ganske lang levetid på op til 60 år afhængig af vind, vejr og vedligeholdelse.
- Eternittag – Et eternittag kan både være af bølgeeternit eller skiftereternit. Bølgeeternit af det billigste af de to alternativer, og med en pris på ca. 600 til 700 kroner pr. m2 er det også et af de mest anvendte materialer til tage på Sjælland. Levetiden på eternittage er typisk 30-40 år.
- Ståltag – Et ståltag kan passende bruges, hvis du ønsker en relativ hurtig og nem løsning og i forvejen har eternit- eller paptag. I så fald kan det nye ståltag nemlig bare monteres oven på det gamle. Prisen for et nyt ståltag på Sjælland ligger på ca. 800 til 900 kroner pr. m2. Holdbarheden er omkring 30-40 år.
- Betontag – Betontagsten på et nyt tag på Sjælland koster omkring 1.500 til 2.100 kroner pr. m2 afhængig af, om du også ønsker et nyt undertag eller ej. Hvis der er tale om betontegl, så kan du nogle gange spare op til 300 kroner pr. m2.
OBS: Vær opmærksom på, at visse tagtyper passer bedre til nogle typer af huse end andre. Derudover kan der visse æstetiske og kosmetiske regler i planloven, du skal være særlig opmærksom på. Søg eventuelt råd hos din leverandør eller kommunen, hvis du er i tvivl.
Må jeg selv fjerne den gamle tagbelægning?
Ja, du må gerne selv rive dit gamle tag af og køre det ud på din lokale genbrugsstation. Der kan være en del penge at spare ved at rive taget ned selv, men til gengæld kan det også få alvorlige konsekvenser, hvis du gør noget forkert.
Du skal bl.a. være opmærksom på ikke at ødelægge eventuelt undertag og dampspærre i processen. Og når du kører affaldet væk, skal du holde øje med, om materialet må smides ud på normal vis. F.eks. er der specielle regler i forhold til eternittage med asbest, hvilket ikke er usandsynligt.
Hvornår på året bør jeg udskifte mit tag med et nyt?
Du kan i princippet få anlagt nyt tag hele året rundt. Noget af det vigtigste er, at det ikke regner for meget, når taget udskiftes.
Netop derfor er der også mange taglæggere, som foretrækker at udføre deres arbejde om vinteren, da det overraskende nok regner mest i månederne november-april. Du kan dog sagtens bestille et nyt tag, hvad enten årstiden siger forår, sommer, efterår eller vinter.
Kombinér dit nye tag med andre ændringer på huset
Hvis du alligevel går og overvejer en efterisolering af dit loft, eller hvis du drømmer om nye, flotte ovenlysvinduer, så er der mange penge at spare ved at få ordnet disse opgaver samtidig med dit nye tag.
Grunden til dette finder vi ved, at alt forarbejdet ved enhver lille ændring eller renovering af dit hus koster relativt meget. Derfor kan du kombinere noget af for- og efterarbejdet ved at få udført dine forskellige opgaver i samme ombæring.
Du kan også overveje andre tiltag såsom udskiftning af tagrender, skorsten, nedløb eller nye kviste.
Vi vil meget gerne have dine guldkorn
Har du selv fået lagt nyt tag, og har du i den forbindelse en række gode erfaring og tips, du vil dele med os andre?
Vi modtager meget gerne en kommentar fra dig herunder, hvor du er velkommen til at bidrage med spørgsmål, sjove historier eller gode råd til andre, som overvejer nyt tag.