nedrivning af væg kræver typisk en byggetilladelse

Nedrivning af væg – Tilbud, gør det selv og byggetilladelser

Nedrivning af væg er ikke så nem en opgave som det umiddelbart lyder til. Der er nemlig en række forhold du bør være opmærksomme på, inden du påbegynder arbejdet. Derfor anbefales det altid at sætte sig lidt ind i reglerne og andet, der gælder, når væggen skal rives ned.

Gør det nemt for dig selv: Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg på 3byggetilbud.dk

Her på siden har vi samlet alle de vigtigste og mest nyttige oplysninger om nedrivning af vægge, så du ikke behøver at søge internettet tyndt for at få den rette information. Du kan blot læse denne artikel og blive klædt godt på til nedrivningen af din væg.

Sådan får du det bedste tilbud på nedrivning af væg

Hvis du ikke ønsker alt bøvlet med at rive væggen ned selv, så kan du med fordel få nogle professionelle håndværkere til at gøre det. Fordelen ved at lade håndværkere gøre det er, at de har den rette erfaring og ekspertise, så arbejdet bliver klaret så hurtigt og effektivt som muligt.

Hvordan finder du så den billigste og bedste håndværker til nedrivningen?

Det er faktisk ganske simpelt at finde en god og billig håndværker. Det eneste du skal gøre er at besøge 3byggetilbud.dk. Denne hjemmeside er en tilbudstjeneste, der indhenter byggetilbud fra tre forskellige leverandører/firmaer og sender til dig – helt gratis og uforpligtende. Firmaerne som skal komme med tilbuddene er godt klar over, at de alle kæmper om dig som kunde. Derfor prisfastsætter de dem selv lavt, så de kan fange din interesse.

For at få fat i de tre gratis og uforpligtende tilbud, skal du blot udfylde en lille formular, hvor du kort beskriver den opgave, der skal udføres. Du kan se et eksempel på formularen herunder.

nedrivning af væg

Indhent 3 tilbud på nedrivning af væg via 3byggetilbud.dk.

Hvis du selv mener, at du har dine håndværksevner i orden, kan du forsøge at rive væggen ned på rigtig gør det selv vis. I afsnittet herunder får du en lille guide til, hvordan du bør bære dig ad, når du gerne vil have revet din væg ned.

Kan du gøre det selv? I så fald: Hvordan?

Hvis væggen du skal rive ned ikke er bærende eller stabiliserende på nogen måde, så kan du godt selv tage arbejdshandskerne på og rive væggen ned på rigtig gør det selv manér. Herunder kan du læse om, hvordan du kan bære dig ad, hvis du gerne vil rive din væg ned på egen hånd.

Dét skal du bruge

  • En almindelig mukkert
  • Hammer
  • Mejsel
  • Plastic
  • våde håndklæder

Inden du går i krig med mukkerten, så skal du starte for oven med hammer og mejsel. Du skal begynde med at fjerne sten ved siden af hinanden i den første hele række. Når du har fået fjernet de øverste sten, og der så småt er ved at danne sig et hul igennem, så kan du med fordel begynde at bruge din mukkert til at fjerne større områder af gangen, indtil væggen er revet helt ned. Til siderne kan du igen bruge hammeren og mejslen til at ”finpudse”.

Sådan minimerer du ”svineriet”

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at nedrivning af vægge sviner som bare pokker. Dog er der heldigvis nogle ting du kan gøre for at minimere svineriet en smule. Det mest brugte er plastic fra gulv til loft, så du får spærret rummet lidt af. Derudover kan du hænge et par våde håndklæder op med henblik på at fange det værste støv.

Det kan ikke betale sig at gøre rent før du er helt færdig med arbejdet. Der vil nemlig blive ved med at hvirvle støv rundt i et godt stykke tid efter du har revet væggen ned.

Video: Sådan ser det ud, når væggen rives ned

Kræver det en byggetilladelse at rive væggen ned?

Hvis der er tale om en bærende væg som skal rives ned, så skal du have fat i en byggetilladelse fra din kommune. Da der er chance for, at flere dele af dit hus vil gå i stykker eller styrte sammen, hvis du fjerner en bærende væg, så er det uhyre vigtigt, at du får en ingeniør til at beregne, hvor meget væggen egentlig ”bærer”. Sådan en beregning vil typisk koste fra 500 kr. og op. Hvis ingeniøren vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at fjerne væggen, fordi den er udsat for et for højt tryk, så kan du ikke fjerne den.

Udover en byggetilladelse skal du også have fat i en ibrugtagningstilladelse fra kommunen. Det anbefales altid at kontakte din lokale kommune for at høre nærmere om de regler, der gælder for netop dig. Det kan aldrig betale sig at nedrive en bærende væg FØR du har talt med ingeniør. I værste fald kan det ende med bygningsskader, der kommer til at koste dig langt over 30-40.000 kr. at få fixet.

Nyttige links

Pris på nedrivning af væg

Prisen på nedrivning af væg kan variere rigtig meget, da den afhænger af en række forskellige ting. Herunder kan du bl.a. se, hvilke ting prisen afhænger af.

  • Hvor stor er din væg?
  • Skal du selv stå for oprydning og udsmidning af murbrokkerne?
  • Bor du i et hus eller på 6. sal?
  • Valg af nedrivningsfirma spiller en stor rolle
  • Er det en bærende væg som skal nedrives?

Det er meget svært at give en konkret pris på nedrivning af væg som du kan gå ud fra. Dog giver flere nedrivningsfirmaer udtryk for, at en bærende væg ca. koster 5.000 kr. at få fjernet, og det er så eksklusiv ingeniør-undersøgelser af væggen – det vil sige, at de 5.000 kr. kun er et pejlemærke og langt fra den reelle pris i dit tilfælde.

Derfor anbefales det at indhente nogle tilbud som du kan sammenligne med henblik på at få et større indblik i prisniveauet. Du kan læse mere om, hvordan du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud i boksen herunder.

Spar besværet, tid og penge og indhent 3 tilbud på nedrivning af væggen


Hvis du ikke selv ønsker at stå med alt arbejdet i forbindelse med nedrivningen af væggen, så kan du med fordel indhente 3 nedrivningstilbud via 3byggetilbud.dk. På den måde får du tre super gode tilbud, der er meget svære at takke nej til. Dette vil uden tvivl spare dig for en masse besvær, en masse tid og ikke mindst en masse penge.


Gå til 3byggetilbud.dk og læs mere.