opvaskemaskine med bestikbakke foroven

Opvaskemaskine test – Se de 3 bedste opvaskemaskiner

Vil du gerne vide, hvilken opvaskemaskine som er bedst i test? Er du på jagt efter en opvaskemaskine som er effektiv, energivenlig og som ikke koster en bondegård? I så fald bør du læse denne test af opvaskemaskiner.

Testen blev især domineret af to producenter: Nemlig Bosch og Siemens. De testvindende modeller er i øvrigt ikke voldsomt dyre, men yderst energivenlige. Dette kan du læse mere om herunder.

Du kan læse mere om testen nederst på siden.

De tre bedste opvaskemaskiner kåret af TÆNK er følgende modeller:

De 3 testvindende opvaskemaskiner kan købes hos WhiteAway.com

#1 – Bosch SMU51M12SK er bedst i test

Denne bedst i test opvaskemaskine fra Bosch er uden tvivl et rigtig godt køb. Den er udstyret med en A+++ energimærkning, hvilket vidner om en meget energieffektiv opvaskemaskine.

Den har et uhyre lavt forbrug af strøm og vand. På trods af det lave forbrug leverer maskinen en super opvask. Den er nemlig markant bedre til at tørre og vaske end de andre opvaskemaskiner på markedet og det er bl.a. det som har gjort Bosch SMU51M12SK til testvinder.

Hvad angår brugervenlighed, så får den også topkarakter. Den har dog den lille ulempe, at det er forholdsvist svært at ændre på kurvenes indretning. Ifølge TÆNK og BOSCH, så er denne model næsten identisk med Siemens SN45M209SK.

#2 – Siemens SN45M209SK er uhyre god til prisen

Siemens SN45M209SK er en opvaskemaskine med en A+++ energimærkning. Denne model blev af forbrugerrådet TÆNK kåret som den anden bedste opvaskemaskine.

Den besidder stort set de samme fordele som bedst i test opvaskemaskinen fra Bosch. Den har et lavt forbrug af strøm og vand, er super god til at tørre og vaske og er ganske brugervenlig at benytte sig af.

Der er ingen tvivl om, at denne opvaskemaskine fra Siemens er et godt køb, hvis du er på jagt efter en energivenlig maskine som kan vaske rent og tørre tørt. Perfekt til det nye køkken!

#3 – Siemens SN478S01TS er uhyre brugervenlig

Forbrugerrådet TÆNKs tredjeplads e gået til Siemens SN478S01TS. Denne opvaskemaskine hører bestemt også til i den bedste ende af skalaen. Den helt store fordel ved denne opvaskemaskine er, at den er uhyre brugervenlig samtidig med, at du har stor frihed til at ændre kurvenes indretning.

Det er dog værd at bemærke, at denne model er nævneværdigt dyrere end de to foregående modeller. Derfor anbefales det ikke at købe denne maskine, hvis du gerne vil have så meget værdi for prisen som muligt.

Om testen af opvaskemaskiner

Denne test af opvaskemaskiner er baseret på Forbrugerrådet TÆNKs test. TÆNK har testet og vurderet 50 opvaskemaskiner. Ud fra testen er det meget nemt at se, at det især er Bosch og Siemens som dominerer de pladser i testskemaet.

TÆNK har især lagt vægt på brugervenlighed, vaske- og tørreevne, pris og ikke mindst energiklasse. Disse faktorer er uden diskussion de vigtigste i forhold til at vurdere, hvilken opvaskemaskine som er bedst i test.

Køb adgang til TÆNK og få flere gode råd om opvaskemaskiner og andre hårde hvidevarer