renovering af faldstamme

Renovering af faldstammer

Der findes flere metoder til udskiftning og renovering af faldstammer. Fælles for dem er, at de kræver specialviden. Derfor er det altid en god ide at hyre en fagmand til opgaven.

Renovering og udskiftning af faldstammer er noget, der kræver specialviden, og er derfor ikke noget, som du bør kaste dig ud i på egen hånd. Det kan nemlig meget hurtigt komme til at gå galt. Det er derfor en god ide, at du får professionelle fagfolk til at gøre det.

Anbefaling: Få 3 gratis tilbud på faldstammerenovering på 3byggetilbud.dk

Der er flere forskellige måder, hvor du kan få renoveret eller udskiftet dine faldstammer. Den første er den klassiske måde, hvor du hyrer et vvs-firma til at udskifte faldstammen, en maler til at male den nye faldstamme, og de steder, der er boret, og muligvis også en tømrer, hvis der er skåret gennem vægge og træværk. Det er derfor et stort projekt, hvor du skal koordinere flere forskellige håndværkere.

Husk også altid, at sørger for, at den nye faldstamme er udstyret med rottesikring, der effektivt lukker af for, at rotterne kan komme ind i dit hjem. Derudover kan det være værd at overveje, om du skal have udskiftet f.eks. toilettet eller en vask, når vvs’eren alligevel er i gang med faldstammen.

Ny metode kan gøre renovering nemmere

Det er også muligt at renovere faldstammen uden at udskifte den. Der er flere firmaer, der har specialiseret sig i at føre nye rør inden i de gamle faldstammer.

Med denne metode bliver faldstammen først tømt, renset og tørret. Derefter bliver der sprøjtet et plastikmateriale indvendigt i røret. Det danner et nyt rør inden i det gamle. Selve det nye rør kommer til at optage mellem 2 og 4 millimeter rundt i kanten af den gamle faldstamme. Metoden kan anvendes på faldstammer, der er ned til 40 millimeter i diameter.

Pris på renovering af faldstammer

Prisen på renovering af faldstammer afhænger selvfølgelig af, hvilken type renovering du vælger. En udskiftning er dyr, men det er også en løsning, der vil holde i mange år, typisk 50 år eller mere. De nye indvendige rør holder i ti år eller mere. Det vil derfor være en midlertidig løsning, hvis din faldstamme stadig er i nogenlunde god stand.

Hvis du gerne vil have tilbud fra VVS’er på at udskifte din faldstamme, kan du kontakte 3byggetilbud.dk. De kan hjælpe dig med at indhente tilbud fra tre håndværkere i dit nærområde. Det er med til at spare dig en masse tid, fordi du ikke selv behøver at kontakte håndværkerne, og en masse penge, fordi det gør det nemt for dig at finde den billigste.