abetræ

Abetræ

Abetræet er et helt unikt træ, der er nemt at holde. Dog har det brug for lidt ekstra omsorg om vinteren.

Abetræet kaldes også Abernes Skræk på grund af sine mange nåle, der stikker, hvis aberne prøver at sætte sig i det. Hele træet er dækket af et tæt lag af skarpe nåle, hvilket gør det til et meget specielt og unikt træ at have i sin have. Træet vil som ung vokse i en kegleform, men vil som ældre nærmest danne en paraplylignede krone.

Se priser på abetræet på Plantetorvet.dk

I Chile og Argentina, hvor træet oprindeligt kommer fra, får træet kogler, der kan blive op til 20 centimeter i diameter. I Danmark er det dog sjældent, at du kan se kogler på abetræer. Det er kun på meget gamle træer. Koglerne bliver spist i Sydamerika, og den oprindelige befolkning betragter træet som helligt.

Abetræ kan vokse i krukke eller i jorden

Et abetræ kan bedst vokse i lettere jordtyper. Du kan enten plante et abetræ i en krukke eller i jorden. Fordelen ved at plante i en krukke er, at du nemt kan rykke træet rundt i haven, hvis du gerne vil have, at det står et andet sted. Træet kan dog ikke klare vinteren lige så godt, hvis det står i krukken, som hvis det står i jorden. Du skal derfor vinteren igennem sørge for, at træets rødder ikke bliver for kolde i krukken.

Fordelen ved at have træet i jorden er, at du ikke behøver at passe lige så meget på det om vinteren. Dog skal du altid plante træet på et sted, hvor det er beskyttet, så det står i læ for vind og vejr. Med et lille træ er det vigtigt, at det bliver vinterbeskyttet, selvom det står i jorden.

Udover, at du skal huske at beskytte træet om vinteren, har træet ikke brug for meget pasning. Det skal for eksempel ikke beskæres og har kun i middelgrad brug for gødning.

Pris på abetræ

Selvom et abetræ er specielt at se på, er det ikke dyrere at købe end andre typer af træer. Et godt sted at købe et abetræ er plantetorvet.dk, hvor du kan købe et enkelt træ fra omkring 325 kroner ved køb af et. Køber du mere end et træ, falder stykprisen på det enkelte træ. Køber du f.eks. fem træer, kommer du ned på en stykpris på lige under 300 kroner og skulle du have brug for 100 abetræer falder stykprisen til lige under 200 kroner pr. træ.

Hos Plantetorvet.dk kan du endvidere få leveret dine abetræer gratis, hvis du bestiller mere end to træer.