færdighæk pris

Færdighæk

En færdighæk kan skærme for nysgerrige blikke med det samme. Det er en hæk, der allerede har sin fulde højde, når du køber den.

En færdighæk er en hæk, der har den rette højde og er vokset tæt, når du køber den. Det gør, at du ikke behøver at vente i fire-fem år, før du kan få noget privatliv i din have. Der kan være mange grunde til, at du gerne vil have en færdighæk. Det kan være, at du gerne vil have en hæk frem for et stakit eller et hegn. Det kan være svært at gå fra at have fuldstændig fred og privatliv i din have, til at alle kan kigge ind, indtil hækken er blevet større.


Vi anbefaler

færdighæk på plantetorvet

Hvis du gerne vil købe færdighæk til en ekstra god pris, bør du overveje at købe den online. På Plantetorvet.dk – som er en online planteskole – finder du gode tilbud og priser på færdighække af enhver tænkelig slags. De har for eksempel i skrivende stund 71 forskellige slags færdighæk.

Se priser og udvalg på færdighæk hos Plantetorvet.dk


Det kan også være, at du er flyttet ind i nybyggeri og skal etablere en hæk for første gang, at hele eller en del af din hæk er blevet ødelagt, eller at du gerne vil have mere hæk i haven. Det kan du alt sammen opnå hurtigere end normalt med en færdighæk.

Forskellige typer af færdighække

Der er mange forskellige typer af hækkeplanter, der leveres som færdighække. Det er derfor nemt at finde den, der vil passe til din have. Når du skal vælge en hæk, er det en god ide at huske på, at en hæk kan holde i 50 år eller mere. Det er derfor et valg, du kommer til at leve med i lang tid fremover.

Der er en række ting, som du bør overveje, når du vælger planter til din hæk. Det er for eksempel, hvor høj og bred den skal være. Derudover er det også en god ide at tænke over, om den skal være stedsegrøn, hvor meget tid du vil bruge på at klippe den, og hvor bred den må blive. Det er alt sammen med til at afgøre, hvilke planter du bør vælge.

Plantning af færdighæk

En færdighæk står i jorden, indtil kort tid før den bliver solgt. Det er derfor vigtigt, at du planter hækken, inden for 24 timer efter, at du har købt den. Ellers risikerer du, at den begynder at visne.

Færdighæk kan plantes hele året. Men det er en god ide at undgå at plante, når det er meget varmt, eller når der er frost i jorden. Det vil give planten de bedste vækstbetingelser.

Mange planteskoler og avlere af færdighække giver en grogaranti. Det vil sige, at du kan få nye planter til din hæk efter et år, hvis de ikke gror. Det kræver dog, at du ikke har brugt ukrudtsmidler eller gødning fra en genbrugsplads til planterne.

Bøgehæk er nemme at holde

Bøg er en af de mest populære planter at have som hæk og kan selvfølgelig også fås som færdighæk. Der findes flere forskellige typer af bøg, heriblandt rødbøg, der har flotte rødlilla blade. En bøgehæk er nem at holde og skal klippes cirka to gange om året.

Når du overvejer en bøgehæk som færdighæk, er det vigtigt, at du husker på, at bøgen taber sine blade om efteråret. Det gør altså, at hækken ikke er lige så tæt om vinteren, som den er om sommeren.

Liguster er god ved havet

Liguster er også en meget populær plante at have som hæk. Planten er stedsegrøn, hvilket betyder, at den beholder sine mørkegrønne blade hele året. Det gør, at din have også om vinteren vil være beskyttet mod fremmede blikke. Ligusteren har en høj salttolerance og egner sig godt til mildere kystområder, hvor der ikke er alt for kraftig blæst.

Buksbom er nem at forme

Buksbom er også en flot stedsegrøn hæk. Den er kendt for at være nem at forme. Det er altså en hæk, hvor du nemt kan slippe fantasien løs og for eksempel lave den som en bølge eller lave et mønster i den.

Buksbom er dog også god til at give en tæt, grøn hæk, som holder nysgerrige blikke ude af din have. Den skal klippes to gange om året for at holde formen, men oftere, hvis du har lavet mønstre eller lignende, der skal stå helt skarpt.

Pris på færdighæk

Prisen på en færdighæk afhænger af to ting: hvilken type plante det skal være, og hvor høj den skal være, når du køber den. En af de helt store forhandlere af færdighække i Danmark er Plantetorvet.dk.

De har et stort udvalg af både bøg, liguster, buksbom og mange andre typer af hækkeplanter. Det vil derfor være nemt for dig at finde lige præcis den færdighæk, der passer til dit behov.

Plantetorvet.dk er liguster den billigste af de tre færdighække, der er beskrevet ovenfor. En ligusterplante koster mellem fra omkring 200 og op til i nabolaget af 425-430 kroner for hver enkelt plante.

En færdighæk af bøg vil være lidt dyrere. Her koster hver plante fra mellem 300 og helt op til 1300 kroner.

Buksbom som færdighæk koster lige omkring 1000 kroner. Til gengæld får du så et modul på en meter af planter, der er plantet sammen. Du får altid rabat, når du køber flere planter af den samme slags.